Miroslav Lazanski

I branitelji oboljeli od PTSP-a pozivaju na prosvjed protiv Beljaka u Samoboru: “Omalovažavanje žrtve u borbi za domovinu je uvreda narodu”

Podijeli

“Omalovažavanje žrtve svih onih koji su se borili za Domovinu i u toj borbi ostavili dijelove svojeg tijela ili svoje duše, a mnogi dali i svoje živote, od pradavnih je vremena najveća uvreda koja se može izreći jednom narodu. Stoga Zajednica pozdravlja sve osude koje su na račun uvreda gospodina Beljaka i njegovog poticanja građanske nesnošljivosti ovih dana izrazile bratske braniteljske udruge. Zajednica se aktivno uključila u organizaciju prosvjeda “STOP GOVORU MRŽNJE I MEĐUSOBNOJ NESNOŠLJIVOSTI” koji će se održati u Samoboru, 09. veljače ove godine” – poručili su iz Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a.

Podsjetimo, saborski zastupnik i predsjednik HSS-a Krešo Beljak nedavno je izazvao zgražanje javnosti svojom objavom u kojoj opravdava UDB-ina ubojstva emigranata i žali što ih nije bilo više.

Priopćenje Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

Zajednica Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a RH (u daljnjem tekstu: Zajednica) aktivno podržava građansku akciju “Branitelji protiv Beljaka” i u tom smislu pozdravlja osude govora mržnje koji je saborski zastupnik i predsjednik HSS-a, Krešimir Beljak, sustavno u javnost iznosio posljednjih tjedana, posebno na račun hrvatskih
branitelja i žrtava komunističkog režima.

Omalovažavanje žrtve svih onih koji su se borili za Domovinu i u toj borbi ostavili dijelove svojeg tijela ili svoje duše, a mnogi dali i svoje živote, od pradavnih je vremena najveća uvreda koja se može izreći jednom narodu. Stoga Zajednica pozdravlja sve osude koje su na račun uvreda gospodina Beljaka i njegovog poticanja građanske nesnošljivosti ovih dana izrazile bratske braniteljske udruge.

Također, Zajednica se aktivno uključila u organizaciju prosvjeda “STOP GOVORU MRŽNJE I MEĐUSOBNOJ NESNOŠLJIVOSTI” koji će se održati u Samoboru, 09. veljače ove godine, na središnjem Trgu Kralja Tomislava, sa početkom u 12.00 sati. Cilj prosvjeda je podići glas razumne Hrvatske protiv govora mržnje i međusobnih uvreda, bez obzira na politički predznak i svjetonazor onih koji ih upućuju.

Molim vas da o ovoj inicijativi izvijestite širu hrvatsku javnost.”

Komentari

Najnovije