I BIVŠA PREDSJEDNICA VOLONTIRA NA BANOVINI: Evo što radi!

Podijeli

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dolazila je na Banovinu volontirati proteklih dana, i to bez medijske pompe i naslikavanja. Dokazuju to fotografije u posjedu Jutarnjeg lista, s lokacije u Petrinji gdje su do prošlog tjedna poznati hrvatski kuhari, prije nego što je opskrbu toplim obrocima preuzeo Pleter, pripremali hranu.

Grabar-Kitarović se nije htjela isticati. Nosila je masku i zelenu kapu s hrvatskim grbom te dane provodila volontirajući u kuhinji. Osim što je građane posluživala hranom, od nekih mještana Jutarnji doznaje i da im je pružala riječi utjehe te se direktno informirala o situaciji s ciljem revitalizacije područja. Također je, kažu svjedoci, iz kombija iznosila velike kutije s namirnicama te ih odnosila na lokacije gdje je bilo potrebno.

– Kolinda je bila samo maskirana volonterka koja se dobro zabundala zbog zime. Bila je poput svih nas, bezimena, bez samopromocije. Nosila je teće s hranom i teglila robu. Nije se zaustavljala – kaže jedan volonter.

Prije tjedan dana posjetila je, ali ne sama, nego, ciljano, s ekipom stručnjaka, imanje osmeročlane obitelji Radošević u Novom Selištu nadomak Petrinje čija je kuća srušena u potresu. Na njenu će se inicijativu te uz financijsku pomoć Radoševićima sagraditi nova betonska katnica. Razorni potres Radoševićima je uništio sve materijalne uspomene i vrijednosti, ali kad su vidjeli da se bivša predsjednica osobno zauzima za njihovo bolje sutra, 36-godišnji Ivica, gazda kuće koja je sravnjena sa zemljom, vidi svjetlo na kraju tunela.

“Kad me nazvao poznanik i rekao: ‘Ivice, znaš kaj? Sutra ti stiže Kolinda’, mislio sam da me zeza. Nisam odmah vjerovao iako se od prvog trenutka, kao i mnogi, angažirao da mi pomogne. A kad sam ju ugledao u dvorištu, ozario sam se. Ne samo ja nego i cijela obitelj. Srce mi je lupalo sto na sat. Ipak je ona bivša predsjednica i taj njezin potez nije bio politički motiviran. Pokazala je da je jedna od nas i da je socijalno osjetljiva. Pridržavala se epidemioloških mjera, razgovarali smo ugodno, raspitivala se o potresu, o mojoj obitelji, o cijelom kraju, što nam još treba i obećala se vratiti za tjedan, dva jer je došla u društvu stručnjaka koji su izmjerili teren i napravili skice te će mi sagraditi novu kuću na mjestu gdje je bila stara” – kaže za Jutarnji Ivica Radošević

 

Komentari

Najnovije