Utorak, 7 srpnja, 2020

HVIDRA Pozvala da se glasa za Grabar-Kitarović: “Za Milanovića su branitelji neprijatelji države koju su stvarali”

Prvo je Zagrebačka, a u petak i krovna HVIDR-a pozvala je svoje članove da u što većem broju u nedjelju izađu na izbore i daju glas aktualnoj predsjednici i kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar-Kitarović radi nastavka daljnje uspješne suradnje na skrbi o pravima i dostojanstvu hrvatskih ratnih vojnih invalida i članovima njihovih obitelji.

Zajednica udruga i članova HVIDR-a grada Zagreba u priopćenju za javnost u četvrtak im je poručila neka se tog dana, više nego ikad, prisjete vremena kada su dali svoje zdravlje i dijelove tijela za samostalnu i suverenu Domovinu koju  Zoran Milanović naziva “slučajnom državom”, što nas, navodi se, iz njegovih usta ne treba ni čuditi s obzirom na to da je upravo stranka iz koje je spomenuti kandidat nastao glasovala 25. lipnja 1991. godine protiv odluke o suverenosti i samostalnosti Hrvatske.

“Neka se sjete, također, razdoblja u kojem su naša prava i dostojanstvo gaženi te smo, stjerani u kut, bili prisiljeni tražiti ih na Markovom trgu, a tadašnji premijer, spomenuti Milanović, poslao je na nas specijalnu policiju, želeći nas pritom u očima javnosti prikazati kao neprijatelje zemlje koju smo stvorili. Katolička crkva i svećenici stali su u našu zaštitu jer su bili svjesni da se njegovim postupcima ruše sve vrijednosti za koje smo se borili – vjerske, moralne i tradicionalne”, stoji u priopćenju zagrebačke HVIDR-e.

Sve su to vrijednosti o kojima je, ocijenili su, naša aktualna predsjednica za vrijeme trajanja svog mandata brinula, a pritom nije zanemarila obitelj, domoljublje i ono što je nama najsvetije – zaštitila je dignitet i prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

“Stoga vas, još jednom pozivamo da izađete na izbore 5. siječnja te date svoj glas predsjednici koja je hrvatskom narodu vratila nacionalni ponos i ugled u svijetu, a nama dozvolila da ostanemo Domovini vjerni”, priopćila je Zajednica udruga i članova HVIDR-e grada Zagreba.

Nakon zagrebačke i krovna HVIDR-a RH u petak je pozvala svoje članove i njihove obitelji da u nedjelju izađu na izbore i daju glas aktualnoj predsjednici i kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar-Kitarović.

“Kao što su se hrvatski branitelji u pravom trenutku ujedinili i stali u obranu naše Domovine, duboko vjerujemo da će i danas, svi hrvatski domoljubi zaboraviti na trenutne nesporazume i glasati za aktualnu predsjednicu”, priopćili su iz Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata RH.

Grabar-Kitarović  je u svom dosadašnjem radu, ističu, dokazala svoje domoljublje i državničke sposobnosti prateći program dr. Franje Tuđmana te je radila na zajedništvu i poštovanju svih hrvatskih građana i na vraćanju digniteta Domovinskog rata i ugleda Hrvatske u svijetu.

Članove su pozvali da na izborima ne dozvole da za predsjednika države bude izabran Zoran Milanović koji je, kako tvrde, svojim dosadašnjim radom i djelovanjem dokazao neuspješnost na mjestu predsjednika Vlade, radio na razdvajanju i rušenju svega čega se dotakao te kojemu ništa nije sveto.

“Ujedinimo se u zajedničkom cilju, izađimo na izbore u nedjelju 5. siječnja i dajmo svoj glas Kolindi Grabar Kitarović, kako bi u novom mandatu nastavila obnašati časnu dužnost predsjednice RH u programu zajedništva i poštovanja hrvatskih građana i ugleda naše države u svijetu”, pozvala je HVIDR-a.

Komentari

Komentari