Srijeda, 30 rujna, 2020

Humanost: Policajac koji je spriječio pljačku nagradu donirao potrebitoj šestočlanoj vukovarskoj obitelji!

Vukovarskoj obitelji Hardi donaciju je u Vukovar donio nagrađeni zagrebački kiminalistički inspektor Duje Podrug. Naime, u rujnu su u povodu obilježavanja Dana policije uručene nagrade policajcima koji su riskirali svoj život za druge.

Posebnu pohvalu za rad, kao i priznanje policajca godine, zaslužio je inspektor Podrug, koji se na svom operativnom području u Črnomercu zatekao u poslovnici banke i nazočio pokušaju pljačke, koju je spriječio svladavši razbojnike. Snimke njegovog napada na naoružane razbojnike bile su pravi hit na internetu, a oduševio je naciju ne samo hrabrošću nego i brzinom i spretnošću.

Zbog požrtvovnosti i hrabrosti, odlukom ministra MUP-a Davora Božinovića, nagrađen je i novčanom nagradom, kojom je, kako je rekao, želio razveseliti vukovarsku obitelj u potrebi. Novčani dar uručen je šesteročlanoj obitelji Hardi, samohranoj majci Kristinki s petero djece, četiri studentske dobi i jedno srednjoškolskog uzrasta.

– Riječ je o zaista inspirativnoj priči i poruci jer se radi o ženi koja je žrtva obiteljskog nasilja, ali je sa svojih 40 godina, unatoč svim nedaćama, završila fakultet, a uz to odgaja i petero djece – rekla je zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić. Kristinka Hardi zahvalila je najboljem policajcu na nesebičnoj pomoći. Iako ni sam nije bogat, i nema previše, on je nagradu odlučio donirati onima kojima je novac potrebniji.

– Ne smatram se najboljim operativcem ni policajcem, ali mi je izuzetno drago što nagradu koju sam dobio mogu darovati potrebitima – rekao je Duje Podrug, zahvalivši Gradu Vukovaru za pomoć u ostvarenju njegova nauma.

Komentari

Komentari