Subota, 22 veljače, 2020

ŠOKANTAN KOMENTAR: Huligan koji je oskrnavio kip Tuđmana, objasnio tko mu je ‘naredio’ da to učini

Filip Drača (24), kojeg sumnjiče da je srpom i čekićem nagrdio kip Franje Tuđmana, noć je proveo u policiji nakon čega je pušten. ”Zaista je točno da se iza rešetaka bolje jede nego na slobodi. Policajci su mi za doručak dali paštete i kruha, ali barem sam jeo doručak”, napisao je na društvenoj mreži Filip Drača (24) nakon provedene noći u tzv. policijskom pritvoru na zagrebačkim Oranicama.

Draču je zagrebačka policija uhitila pod sumnjom da je 5. siječnja ove godine na spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu crnim sprejem nacrtao komunistički simbol srp i čekić. Sumnjiče ga za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. Kazneni zakon kaže da će se onaj “tko ošteti, uništi, izobliči ili učini neuporabljivom tuđu stvar” kazniti kaznom zatvora do dvije godine te da ista kazna prijeti onome tko “crtežima ili natpisima neovlašteno mijenja izgled zidova, motornih vozila ili drugih površina.”

Nakon završetka kriminalističke obrade Draču su policajci zadržali preko noći kako bi ga ujutro vodili na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Jesu li za njega zatražili određivanje istražnog zatvora pa je istražni sudac odbio prijedlog ili ga nisu ni tražili, 24 sata u subotu nisu uspjela doznati.

U svakom slučaju mladić je već u petak bio na slobodi. Iako ga se povezivalo s Radničkom frontom, iz stranke se doznaje doznaje da Filip nikad nije bio njihov redovan član, javljaju 24 sata.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZASULI GA LAVINOM NEGATIVNIH REAKCIJA: Bijesni Hrvati napali Stankovića na njegovom facebook profilu
>>> PUPOVAC: Znamo što je Vukovar. On pripada ni Hrvatima ni Srbima nego…
>>> I Amerikanci se rješavaju svojih MiG-ova, evo o čemu je riječ
>>> ISPOVIJEST HAŠKOG ISTRAŽITELJA: KAKO SAM UHITIO GRADONAČELNIKA VUKOVARA ZBOG POKOLJA NA OVČARI
Komentari

Komentari