HSS-ovci ustali protiv Beljaka: “KREŠO BELJAK – ODLAZI! Vodiš nas u katastrofu, pljunuo si na sve istinske domoljube”

Podijeli

Zgrožen izjavom Kreše Beljaka o “neučinkovitosti UDBE”, čazmanski gradonačelnik, a ujedno i član Glavnog odbora HSS-a, Dinko Pirak napisao je otvoreno pismo upućeno upravo svojem stranačkom predsjedniku Beljaku. U pismu se ograđuje od izjava Beljaka te smatra da ih upravo on vodi u katastrofu i do neizlječivog oporavka.

– Već 21 godinu pod barjakom Hrvatske seljačke stranke obnašam dužnost gradonačelnika Grada Čazme koja ima duboke korijene u našem kraju. Smatram da mi to daje za pravo javno kritizirati i u potpunosti se ograditi, kako sebe tako i ostale članove, od našeg nesretnog stranačkog predsjednika – započeo je pismo čazmanski gradonačelnik Pirak.

Podsjetio je na Beljakovu izjavu u kojoj kaže da UDBA nije likvidirala dovoljno emigranata, dok su, smatra Pirak, HSS upravo sačuvali ti politički emigranti te da su prije 30 godina u Hrvatskoj obnovili politički prognanici i disidenti koji su bježali pred istom UDBOM.

– Njegova skandalozna izjava o politički pogubljenima, posljednja u nizu njegovih bisera, nijednog pravog člana HSS-a, istinskog domoljuba, ne može ostaviti ravnodušnim. Tom izjavom pljunuo je na sve nas, na stranku kojoj je na čelu, ili iz ignorancije, obične gluposti ili oboje, teško mi je procijeniti – naveo je Pirak u pismu objavljenom na svom facebook profilu.

“Puno je nezadovoljnih haesesovaca diljem Hrvatske koji su šikanirani i ponižavani Beljakovim osudama, suspendiranjima, isključivanjima iz stranke u kojoj smo desetljećima. Pritom se služi zlouporabama statuta a često i falsifikatima (za što naravno imam argumente i dokaze). Vjerovali smo da će Beljak postati predsjednik koji okuplja a ne samodopadni politički kauboj koji predstavlja stranku na najgori mogući način. Vrijednosti i stavovi koje zdušno promovira nisu one koje s Beljakom dijeli većina članova HSS-a. Politički vođa morao bi voditi računa o porukama koje šalje jer njegove riječi imaju drugačiju težinu od onog uličarskog izražavanja koje često koristiti. Izjavom o UDBA-škim egzekucijama Beljak je dosegao vrh svojih gluposti. Budući da je razvidno da je hrvatska politika postala leglo raznih ološa,nedopustivo je da predsjednik Krešo Beljak HSS kao najstariju i časnu stranku svrstava u ovaj očito njemu blizak milje. Posipanje pepelom za nesmotrene izjave nije dovoljno, jer izgovorene riječi javne osobe imaju težinu, a Beljakove kao predsjednika naročito.

Stoga, u ime haesesovaca diljem Hrvatske,a posebno Grada Čazme, pozivam Krešu Beljaka da ODMAH podnese ostavku na povjerenu mu dužnost predsjednika koju je obeščastio. G. Beljak, ako Vam je ikada bilo stalo do jedne od najstarijih hrvatskih stranaka na čelu koje ste pukim slučajem očito zalutali, apeliram na ono što je ostalo od Vaše savjesti”, odstupite i NIKAD se više nemojte vratiti u HSS. Stanovnicima Samobora želim svu sreću… trebat će im.”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Zagreb: Iz porschea pucao na 25-godišnjaka
>>> “Alma, dalje ruke od našeg križa!” Austrijanci bijesni na ministricu iz Bosne
>>> SRBI napali glumca jer glumi u “Generalu” koji “veliča ustaškog ratnog zločinca Gotovinu”
>>> OVI ĆE LJUDI POSTATI MINISTRI ako SDP dobije izbore: Bernardić već sastavio svoju vladu u sjeni
Komentari

Najnovije