Subota, 6 lipnja, 2020

HSLS-ov Kosor odlazi iz zagrebačke Gradske skupštine: ‘Zgadila mi se ta politička močvara’

Predsjednik HSLS-a, saborski zastupnik i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Darinko Kosor najavio je kako se povlači iz gradske politike odnosno iz Gradske skupštine.

Dosta mu je svega što se događa u gradskom parlamentu pa će se sad navodno posvetiti tome da bude isključivo saborski zastupnik, javlja Večernji list.

Njegovi skupštinski kolege kažu odlazi s broda koji tone, s obzirom na to da je od osam zastupnika, koliko ih je na izborima lani u koaliciji sa Sandrom Švaljek imao, u njegovu klubu ostao tek HSLS-ov Darko Klasić i nezavisni Vladimir Ferdelji.

“Zgadila mi se ta gradska politička močvara”, jedan od svojih razloga za napuštanje Gradske skupštine naveo jučer Darinko Kosor pa dodao da ipak nije otišao zauvijek, već će se vratiti, ali tek na sljedećim lokalnim izborima. Jer baš kad se biraju politički predstavnici, tvrdi Kosor, on je najangažiraniji i uvijek voli pomoći nezavisnim i dobrim kandidatima. Kao primjer naveo je Sandru Švaljek, s čijom je nezavisnom listom i koalirao za osvajanje gradske vlasti. Ista ona lista koja trenutačno u Skupštini ima jednu predstavnicu, Marijanu Sumpor, koja je također izašla iz kluba i odlučila dalje sama. Normalno je to, kazao je Kosor, jer zastupnici su razočarani.

Kosor kaže kako će njegova zamjena u Ćirilometodskoj 5 biti čvrsta oporba, a tko će to biti znat će se nakon tajnog glasovanja gradske organizacije HSLS-a. Imena koja se, međutim, spominju jesu predsjednik i potpredsjednik gradske organizacije stranke Vladimir Andrić i Kristijan Jelić.

Komentari

Komentari