Utorak, 22 rujna, 2020

Hrvatsku stavili na crnu listu! Svi će morati u karantenu, uvode 2 obveze…

Finska je odlučila uvesti obaveznu kućnu karantenu u trajanju od 14 dana za sve koji u tu zemlju dolaze iz visokorizičnih država, među kojima je i Hrvatska.

Objavljeno je to na službenom Twitteru finske ambasade u Hrvatskoj.

“Finska će uvesti obaveznu kućnu karantenu od 14 dana za sve putnike koji dolaze u Finsku iz određenih zemalja visokog rizika (uključujući Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu). Uvest će se i obavezno testiranje na koronavirus. Više informacija do kraja ovog tjedna”, objavljeno je u tvitu finske ambasade.

Finska će uvesti obavezno testiranje na koronavirus i karantenu za putnike iz određenih zemalja visokog rizika, najavila je finska ministrica u ponedjeljak, nakon što su 24 od 157 putnika na letu iz Skoplja bili pozitivni na virus, a prenijela je jučer Hina.

Dobrovoljno testiranje organizirano je u subotu u zračnoj luci u gradu Turku za sve putnike koji su stigli iz Skoplja, nakon što su finske vlasti zaključile da su nedavni letovi iz Sjeverne Makedonije i Rumunjske bili dva glavna izvora novih zaraza u Finskoj, kazala je ministrica obitelji i socijalnih usluga Krista Kiuru.

Obavezna dvotjedna karantena i nasumični test na koronavirus pri dolasku u Finsku primijenit će se na bilo koga tko stiže iz države koja bilježi između 8 i 10 slučajeva zaraze koronavirusom na sto tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana, objavile su jučer vlasti.

Finska je prošli tjedan imala 2,3 slučajeva zaraze na 100 tisuća stanovnika. U toj zemlji je sveukupno zabilježeno 7,6 tisuća slučajeva zaraze, s 333 preminulih.

Kiuru je kazala kako će aviokompanije morati najaviti svojim putnicima ako će biti testirani pri dolasku na finski teritorij.

Kršenje dvotjedne karantene kažnjavat će se s do tri mjeseca pritvora ili novčanom kaznom, dodala je ministrica.

Izvor: Jutarnji list


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NA POMOLU RAT: U tenzije između Grčke i Turske upala još jedna država
>>> STIŽU STROŽE MJERE: Alemka Markotić tvrdi problem je u mladim ljudima
>>> PROCURILO JE: Na jesen opet lockdown?! Iznenadili sve – ‘Čini se da će ga biti…’
>>> ‘Matere mi, šok sam doživio! Ja potrošio na HDZ 6 milijuna eura, a onda mi ti kažeš ovo…’
Komentari

Komentari