Hrvatskoj 1,16 milijardi eura iz EU za borbu protiv koronavirusa

Podijeli

Europska unija pripremila je investicijski plan kao odgovor na krizu s pandemijom koronavirusa teškim 37 milijardi eura, od čega je za Hrvatsku namijenjeno 1,16 milijardi eura, objavio je u četvrtak hrvatski premijer Andrej Plenković.

Kriza s koronavirusom “zahtijeva odgovornost i jedinstvo Europske unije. Investicijskim planom Europske komisije osigurano je 37 milijardi eura, od čega Hrvatskoj ide 1,16 milijardi eura. Prioritet je sačuvati zdravlje i radna mjesta”, poručio je preko Twittera premijer Plenković, koji sudjeluje na video-konferenciji čelnika zemalja članica EU-a.

 

Andrej Plenković

@AndrejPlenkovic

Na o zajedničkim naporima u suzbijanju . Kriza zahtijeva odgovornost i jedinstvo 🇪🇺. Investicijskim planom @EU_Commission osigurano je 37 mlrd € za gospodarstvo i zdravstvo država članica, od čega 🇭🇷 ide 1,16 mlrd €. Prioritet je sačuvati zdravlje i radna mjesta!

View image on Twitter
22 people are talking about this

NOVAC NAMJENJEN ZDRAVSTVU I GOSPODARSTVU

Investicijsku inicijativu na prijedlog Komisije u četvrtak je izglasao i Europski parlament na plenarnoj sjednici, na kojoj su zastupnici prvi put u povijesti glasovali na daljinu, putem elektroničke pošte.

Investicijski plan od 37 milijardi eura iz fondova EU-a namijenjen je zdravstvenim sustavima, malim i srednjim poduzećima, tržištima rada i drugim ugroženim dijelovima gospodarstva zemalja članica.

PRISTUPANJE MAKEDONIJE EU

Čelnici EU-a također su potvrdili odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

“Zadovoljni smo zbog potvrde. S ovim je ostvaren jedan od prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a. To pokazuje da EU ostaje usmjerena na svoje prioritete i u teškim okolnostima”, istaknuo je Plenković.

Komentari

Najnovije