Srijeda, 12 kolovoza, 2020

Hrvatski poduzetnik iz Viteza teško pretučen!

Hrvati Srednje Bosne opet noći provode u strahu i brinu se za goli život, s obzirom da je redovito netko od njih na meti napada. Napaćena Srednja Bosna, ondje gdje je ISIL pravio svoje prve korake i masakrirao Hrvate, ponovno mora strepiti za budućnost.

Trojica maskiranih razbojnika u noći s nedjelje na ponedjeljak, oko 3.30 sati, upala su u kuću Marija Rajića (61), vlasnika tvrtke koja se bavi prodajom dijelova za automobile, u selu Sofa kod Viteza, pišu Grude.com.

Drski pljačkaši pretukli su nesretnog 61-godišnjaka, a potom ukrali novac.

Rajić je istražiteljima ispričao da su maskirani razbojnici, dok je spavao, provalili ulazna vrata. Potom su ga svezali i tukli. Batinanjem su pokušali od Rajića iznuditi šifru od sefa koji se nalazio u kući.

Usprkos batinama, Rajić im nije otkrio šifru. Pljačkaši su onda alatom izrezali sef i ukrali novac.

Gospodarstvenici Srednje Bosne, uglavnom hrvatski, redovito su meta napada. Osobito bolno je da će se za mjesec dana napuniti pet godina otkad je ubijen osnivač CM-a Jozo Kafadar.

“Avaz” piše da se sličan slučaj dogodio 13. veljače ove godine, kada je stradao Srećko Žuljević (79) u selu Krčevine. Tada su mu dvojica razbojnika stavila nož pod grlo i tražila novac. Kako im nije odmah otkrio gdje se novac nalazi, tukli su ga nogama po tijelu. Ispremetali su stvari u kući i pronašli eure. Zbog toga su uhićeni Dževad Vuković (23) iz Zavidovića i Elmir Šarić (24) iz Olova, dok je zbog poticanja na razbojništvo uhićen Vitežanin Huso Patković (54) koji je sve organizirao./HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Na današnji dan 1992. godine započela je jedna od najtežih bitki hrvatske vojske
>>> NAŠO SE U DVORIŠTU OBITELJSKE KUĆE: Pakistanskog migranta izudarao metalnom cijevi
>>> Partizani su prema Mađarima u bivšoj Jugoslaviji počinili zastrašujući genocid
>>> Orban Junckeru: ‘Onaj tko polaže vijenac pred kipom Karla Marxa ne može nam propovijedati o ksenofobiji’
Komentari

Komentari