Utorak, 2 lipnja, 2020

Hrvatski đakon iz Münchena osuđen na dvogodišnju uvjetnu kaznu zbog silovanja 15-godišnje ministrantice – Sudac: nakon 9 mjeseci zatvora “on je već slomljen čovjek”

Zbog optužbe za silovanje tada 15-godišnje ministrantice Münchenu tijekom ministrantskog putovanja prošle godine u Nürnberg, pred Okružnim sudom u Münchenu danas je na dvogodišnju uvjetnu kaznu osuđen đakon M.K. koji je služio u Hrvatskoj katoličkoj misiji München.

Kako prenose bavarski mediji, Sud je zabranio hrvatskom đakonu kontakt s djevojčicom i njezinom obitelji te mu naložio isplatu od 10 tisuća eura oštete za žrtvu i 5 tisuća za ustanovu Frauennotruf München, u koju je djevojčica bila smještena i u kojoj se oporavljala od psihičkih problema zbog seksualnog zlostavljanja.

Osim toga, bivši đakon u HKM Münchenu ne može više poučavati ili nadgledati djecu i adolescente u razdoblju od pet godina, prenosi fenix

Pri izricanju presude sudac je istaknuo kako je „optuženik uništio život djevojčici“ te mu se obratio izravno riječima kazavši “sve je to Vaša krivnja”.

Sudac je također kazao „kako je bilo moguće ne suspendirati kaznu od dvije godine (u uvjetnu, op.a) ali je dodao kako je “đakon već bio devet mjeseci u zatvoru” i s gledišta suda on je nakon tih mjeseci zatvora “već slomljen čovjek“.

Neki njemački mediji pišu kako je optuženi u sudnici “sa suzama u očima priznao da je zlostavljao djevojku” dok drugi mediji dodaju kako je đakon osuđen “za radnje koje su izjednačene sa silovanjem”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PORAZ HRVATSKE DIPLOMACIJE? VUČIĆ LIKUJE: Nekad je Hrvatska bila dominantna u odnosu na nas, ali to više nije slučaj
>>> Zoran Mamić odlučio napustiti Emirate, a odabirom novog kluba šokirao je šeike…
>>> ZNANSTVENICI U PANICI: Otopili se glečeri kanadskog Arktika i otkrili površinu koja je bila skrivena 40.000 godina
>>> Srpski košarkaš svojim izjavama izazvao bijes u Srbiji: ‘Nikad nismo bili nebeski narod, Kosovo nije naše i nebitna smo točka na karti svijeta’
Komentari

Komentari