Četvrtak, 26 studenoga, 2020

ZVONIMIR HODAK: MEDIJSKA ŠESTA LIČKA U NAPADU NA HOS

Kolumnu Zvonimira Hodaka s portala Direktno.hr prenosimo u skraćenom obliku.

Kako su Zagrepčani doživjeli korona virus? Potresno! Kako su dragovoljci i branitelji doživjeli vulgarni ispad Predsjednika RH o ploči regularnog dijela Hrvatske vojske HOS-a? Potresno! Naravno, isključivo na društvenim mrežama…

Lijeva medijska falanga, “Šesta lička” i slični, s okoštalim kripto-komunističkim glavama poput Ivane Jakelić, Roberta Bajrušija, Gorana Gerovca, Žonje, Pofuka, Slavice Lukić nisu ni muknuli na taj vulgarni ispad Predsjednika RH. Tražiti uzrok Milanovićevog gafa isto je kao kad pipate u zamračenoj sobi, zavezanih očiju. HOS je taj kamenčić koji ih godinama žulja u njihovim svjetonazorskim “opancima”. Citiraju Tuđmana što je govorio o HOS-u, ali ne spominju koje godine je to govorio. Uostalom, evo činjenica. Godine 1993. Vojno Tužilaštvo RH je bilo diglo optužnicu protiv Dobroslava Parage, Mile Dedakovića i Ante Đapića zbog “pokušaja rušenja ustavnog poretka RH…”. Naravno, uz pomoć “paravojnog” HOS-a. To suđenje trebalo je biti “zadnji čavao u lijes” Paraginog HOS-a. Podsjeća li vas to na onaj “zadnji čavao” koji je trebao biti zabijen u Haagu – onaj Snježane Pavić?

Kao i kod Gotovine, Markača i Čermaka u Haagu tako se i kod Parage, Dedakovića i Đapića pokazalo da je taj već povijesni ”čavao” bio u stvari jedan kuhani makaron. Naime, pred vijećem Vojnog suda, kojem je predsjedavao sudac Damir Kos (danas sudac VSH), sva trojica optuženih su bili oslobođeni. Tu presudu je kasnije u cijelosti potvrdio i Vrhovni sud RH. I na temelju pravomoćne presude Vrhovnog suda Hrvatske Ministarstvo uprave u doba Račana donijelo je rješenje da se postrojbe HOS-a upišu u registar regularnih snaga Hrvatske vojske. Već nakon pravomoćnosti presude ni Tuđman više nije negirao status HOS-a i njegovu regularnost. Što više, mene je kao branitelja sve trojice optuženih angažirao da ga zastupam u predmetu koji je protiv njega vodio Vidović, bivši predsjednik Vrhovnog suda. I sve ono što su Manolić i njegov “zbor udbaških dječaka” zamislili i pokrenuli, palo je u vodu.

E sad..? Milanović je počeo partijsku karijeru kod Račana. Moraš imati kvocijent Beljaka, Stazića, Marasa ili Bauka pa povjerovati da naš “voljeni” Predsjednik nije znao da je HOS voljom Ivice Račana postao regularni dio HV-a. Naravno da je znao. Ali trebalo je iskoristiti priliku i urbi et orbi objaviti da je on prvi “antifa” u RH. Zadovoljni osmjesi Habulina i orjunaša i jugo-nostalgičara govorili su o trijumfu onih koji ne da nikada nisu išli u Bleiburg nego se nisu usudili ni pomoliti svoje antifašističke nosine ni u Kninu ni na proslavi Oluje. Ali su zato uredno svake godine 27. srpnja u Srbu na proslavi okretanja na ražnju katoličkog svećenika Gospodnetića.

Nitko ne priča o spomenicima vojnicima tzv. RSK

Stožer koji vodi bitku s koronom nije se oglasio iako je bilo evidentno da se u Jasenovcu drugovi ne drže uputa. Nigdje “socijalne distance”, rukavica, maske.. Sve “koljektivno“, bez primjedbi Beroša, Markotićke… S punim pravom. Ono najvažnije – “maske” – svi su imali. Obzirom na svoja primanja iz proračuna, “socijalna distanca” i “demokratske maske” u koje spada i Milanovićev poziv Hrvatskom saboru da zabrani i propiše sankcije za veličanje ustaštva, ispoštivane su. Koja farsa, jeftina farsa!!!

Članak 39. Ustava RH zabranjuje poticanje na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju. U kaznenom i prekršajnom pravu postoji kvalificirana zabrana objave svih spornih obilježja… To se naravno odnosi na HOS-ovu ploču koju je legalizirala SDP-ova vlada, ali se ne odnosi na niz četničkih spomenika diljem bivše SAO-krajine. Kako je samo “talentovani vajar” u Borovu selu izradio “kuću cvijeća” Vukašinu Šoškočaninu, četničkom vojvodi koji je 27. XI. 1991.g. posthumno proglašen “narodnim herojem”. Herojstvo je manifestirao 2. svibnja 1991. g. kad je s kompićima iz zasjede zarobio, izmasakrirao i poubijao 12 mladih hrvatskih policajaca. Potom je Vule poslao poruku svojima: “I sada gledam Borovo moje rođeno selo, braću i sestre i srpske borce, moje bitke biju žestoko, ponosno dižu čelo i srpske zastave visoko i tvrdo na srpskoj zemlji stoje…”.

Zaista, “žestoko bitke biju”! Po iskazima svjedoka, one policajce koji nisu imali sreću da budu odmah ubijeni nego samo ranjeni, “narodni heroji” dotukli su letvama. I sad u Hrvatskoj ponosno stoji spomenik tim “herojima”. Na HOS-ovoj ploči koja je toliko iziritirala pastoralnu dušu našeg Zokija ime je i slovenskog dragovoljca Slavka Jagera. “Narodni heroji” su “slovenskom ustaši” izvijačem iskopali oba oka te su nakon toga ispalili u njega 76 metaka. Za svaku sigurnost! Ustaše su ustaše, pa bili i Slovenci! I sad u povijesnoj farsi, dvoličnosti, farizejstvu, post tifusarskog uskrsnuća onih koji su poubijali HOS-ovce s legendarne ploče Milanović odlučuje koje će se te ploče skinuti, premjestiti ili jednostavno “negdje baciti” jer antifama zagađuju “vazduh”.

Majka Jean-Michela Nicoliera,”francuskog ustaše”, Liliane Fournier napisala je pismo “predsjedniku slučajne države”. Niste ga imali prilike pročitati ni u Večernjem, ni u Jutarnjem, ni u Slobodanki… Kaže Liliane: “On je, znate Predsjedniče, bio otprilike istih godina kao i vi kad je počela velikosrpska agresija na RH i došao je pomoći narodu čiji ste vi sad predsjednik, a mogao je sad negdje u Parizu u cafeu ispijati kavu s obitelji i prijateljima. Ali ne, on je otišao tamo gdje je osjetio da treba otići, u Hrvatsku, u Vukovar, dok ste vi učinili suprotno, otišli ste iz Hrvatske”. Njegov ubojica “Štuka” sad pije kafu negdje u Subotici… Gledam 13. stranicu Večernjaka u subotu 25. travnja ove godine. Cro-barometar javlja: “O Predsjedniku 76% ljudi ima pozitivno, a samo 20% negativno mišljenje”. Hvala Bogu da smo se riješili Kolinde, koja nas je sa svojim nogometašima samo sramotila po svijetu. Pričala je “gluposti” kako ćemo svi raditi kod kuće… K’o danas radi kod kuće? Sad imamo pet godina predsjednika “po šumama i gorama…”. Zaslužili smo ga! Šteta da ovu ogorčenu kolumnu ne piše netko s većim talentom, recimo onim Antona Gustava Matoša koji je napisao: “Vidje Hrvatska puno čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda”.

Od koga je HOS branio Hrvatsku?

Jedan od čuda je i Denis Romac, pojačanje na lijevom krilu, pristiglo iz Novog lista. S kim bi Denis mogao prodivaniti o HOS-u nego sa svjedokom na lijevim i naprednim sudovima u Hrvatskoj i Haagu – sa Žarkom Puhovskim. Lijevak opće prakse. Pazite sad koju nam papazjaniju servira filozof i analitičar Puha. Odmah nas mudro upozorava “da Hrvatskoj treba ozbiljna i otvorena rasprava o ovoj temi”. “Ova” tema je – HOS. Sad pazite tu ozbiljnost kad kaže: “Iako silom prilika natjeran na obranu, HOS se programski borio za NDH”. Žarko traži “ozbiljnu raspravu” o tom svom glupavom stavu. I koja to “različita” mišljenja? Valjda ona Lalića, Gerovca, Pofuka, Ante Tomića, Jurice Pavičića, Vedrane Rudan…

Koja je to “sila i prilika” natjerala HOS na obranu? Od koga? Možda od Islanđana? Odgovor od Puhovskog nećete čuti ni kad se napije.. Citiram Romca: “Puhovski naglašava da branitelji nisu mogli stvoriti Hrvatsku…nego su branili nešto što je već postojalo”. Znači, Domovinski je rat bio samo jedna vrsta “plovećeg kazališta”. Imali smo već državu iz doba Tita, održali referendum, izgradili demokratske institucije… i sad branitelji jurišaju na otključana vrata!!? Doduše, država nam je tada još bila bez 1/3 teritorija zbog ukradenog naoružanja iz skladišta Teritorijalne obrane, s perspektivom da ostanemo i bez polovice teritorija, ali naš Žarko, filozof i analitičar kaže, piše i tvrdi da branitelji nisu mogli stvoriti Hrvatsku. Naravno, ona je stvorena ustavom iz 1974. godine.  Stvorio ju je komunjara “bravar”, vrhunski pravnik poznat po “mudrosti” koja i danas zadivljuje Žarka i drugove: “Drugovi ima sudija koji se drže zakona k’o pijani plota”. I taj “genijalac”, inače bravar, stvorio je po Puhovskom RH.

Ni Tuđman, ni branitelji, ni HOS-ovci nego “ljubičica bijela” teška stotinjak kila, s cigarom u ustima i epoletama na bijeloj maršalskoj uniformi. Očito, njegov lik i djelo još do danas oduševljavaju Žarka, Milanovića, Beljaka i co. Evo još jedne mudrolije pokojnog bravara: “Prije će Sava poteći uzvodno nego što će Hrvatska postati država”. Znači, sad je izvan svake dvojbe da Titovi pioniri danas opet vladaju Hrvatskom. Titov general stvorio je RH i za to je platio optužnicama, pritvorom i zatvorom u doba bravara. Međutim, po Titovim pionirima hrvatsku je državu mogao stvoriti bilo tko, čak i Simo Dubajić, 11. dalmatinska ili 6. lička, svi samo ne branitelji. HOS je “silom prilika” žrtvovao preko 750 boraca boreći se – za NDH. Kad Titovi pioniri čuju ZDS, odmah dobivaju tifus. Kao što su se HOS-ovci “borili” za NDH, oni se mogu boriti samo za svoju Jugu. Lako se isprazno hvalisati “trećom armijom u Evropi…”, a od svih bitaka dobiti samo jednu jedinu – onu Cersku. I naravno onu – medijsku. Da se možete hvaliti, falcificirati povijest, lagati, vrijeđati…

Jeste li čitali o partizanskim zločinima?

Ajmo’ mi natrag na Jasenovac. Dok traju mjere zbog pandemije raščistimo neke stvari. Kod nas prvenstvo svijeta u laganju traje puno, puno duže od ove pandemije. Prvo je krenula laž kako su krajem 1945 .godine ustaše pobile u Jasenovcu 800 tisuća ljudi, Srba, Židova, Roma… Onda je licitaža pala na 700 tisuća, a danas se zaustavila na 83.000 ljudi. Što je još uvijek strašno, ali ipak neusporediva brojka s onom početnom. Kad postaviš pitanje Puhovskom, Silađiju, antifama ili Pupovcu zašto se Tito nikada nije došao pokloniti tim 800 tisuća ubijenih u Jasenovcu, dobiješ samo njihov glasni muk!  Kao “Stari” je znao… Tuđman nije znao, ali je 1995. g. u Jasenovcu rekao: “Kao hrvatski predsjednik polažem vijenac svim žrtvama fašističkog i komunističkog terora u jasenovačkom logoru”.

 

 

Komentari

Komentari