Srijeda, 8 travnja, 2020

ŽELI IZBJEĆI ZATVOR: Zdravko i Višnja Pevec spas sada traže – peticijom!

Prije tjedan dana Zdravko i Višnja Pevec zatražili su pomoć od svakog građanina Hrvatske da im posude po jednu kunu kako bi im pomogli u sudskom procesu kojeg su izgubili. Potom su ipak odustali od traženja financijskih donacija, Zdravko je ustvrdio da je prenaglio s izjavom o novcu i da nije mislio tako – “Bilo je to u afektu, samo ne želimo u zatvor”, govore Peveci.

A u najnovijem potezu odlučili su pomoć i podršku zatražiti – peticijom.

– Ljudi nam nude novac i neprestano nam se javljaju u nadi da nam mogu pomoći. Mi ne želimo novac, niti isti prihvaćamo. Ne želimo milostinju, samo želimo podršku ljudi, podršku naroda. To osjećamo da imamo i zahvalni smo što su prepoznali koliku smo nepravdu doživjeli – izjavio je danas za Večernji list Zdravko Pevec.

Nakon mnoštva poruka podrške koje su dnevno pristizale na broj Zdravka i Višnje Pevec, par je spas našao u peticiji. Naime, cilj im je prikupljanjem potpisa ispraviti nepravdu koja im je, tvrde, nanesena. Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

“Pomozite nam da ispravimo nepravdu.

Osuđeni smo i prozvani jer su nam nakon 20 godina rada i stvaranja oduzeli obiteljsko poduzeće u koje smo uložili svu našu privatnu imovinu. Krivi smo jer nismo bili dio politike, korupcije i kriminala.

Krivi smo jer nismo sudjelovali u privatizaciji već smo sve stvorili vlastitim radom. Krivi smo jer se nismo brinuli za sebe, uzeli dobit od 423 milijuna kuna i napustili zemlju. Krivi smo jer smo ostali u svojoj domovini i čekali 10 godina da se sazna istina.

Bili smo na rubu srama, stavili su nas u pritvor, ukrali nam ušteđevinu, prodali nam privatnu imovinu na dražbi, prijetili nam i oduzeli brend vrijedan stotine milijuna kuna.Oduzeli su nam poslovne udjele u društvu Pevec d.d., otpustili su nas bez otpremnine, blokirali su nam račune i oduzimaju nam pola mirovine. Sve naše tužbe RH je odbila i sada nas žele staviti u zatvor.

Mi ćemo se nastaviti boriti za istinu i pravdu, jer ako smo barem jednom poduzetniku pomogli da ne prođe kroz ovaj pakao ispunili smo našu misiju.

Ako mislite da imamo pravo na slobodu potpišite peticiju.

Višnja i Zdravko Pevec”

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne. Zdravku Pevecu, podsjetimo, izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Pri tomu, polovica kazne preinačena je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Ova jedanaestorica će krenuti na Mađare; Dalić tri igrača poslao na klupu
>>> (FOTO) BRUTALNO SPUSTIO NOVOJ TV! Navijači umiru od smjeha zbog komentara o Vatrenima
>>> Kada Luka Modrić ovako nešto kaže, onda je jasno što možemo očekivati u bliskoj budućnosti
>>> ČETNIK VUČKO OSUĐEN NA SMRT! Kazna će se izvršiti injekcijom, Amerika mu ne oprašta zločin
Komentari

Komentari