Srijeda, 1 travnja, 2020

Zbog likova poput Pupovca, hitno treba ukinuti manjinske liste!

Suludo je da ključnu prevagu na nacionalnoj razini imaju etno-trgovci koji kalkulacijama i ucjenama postaju de facto vlast, a u parlament su ušli po posebnim pravilima’, napisao je Peternel

Potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, Igor Peternel, oštro je na društvenim mrežama napao Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a i Srpskog narodnog Vijeća te saborskog zastupnika srpske nacionalne manjine.

Peternel je u svojoj objavi na Facebooku prozvao mainstream medije da Pupovcu daju previše pažnje i pozvao na promjenu izbornog zakona koji će onemogućiti da ‘prevagu na nacionalnoj razini imaju etno-trgovci koji kalkulacijama i ucjenama postaju de facto vlast, a u parlament su ušli po posebnim pravilima’.

Njegov Facebook status prenosimo u cijelosti :

“Nema medija koji ne prenosi neku od izjava Milorada Pupovca. Traje godinama, ali nikada nije bio ovako moćan.

Trebalo bi konačno povesti raspravu da se u skladu s preporukama Venecijanske komisije izborni zakon promijeni i manjinske liste ukinu. Ako želi biti vlast neka Pupovac to bude uz puni izborni legitimitet.

Neka prijeđe izborni prag kao i svi drugi!

U podijeljenom društvu suludo je da ključnu prevagu na nacionalnoj razini imaju etno-trgovci koji kalkulacijama i ucjenama postaju de facto vlast, a u parlament su ušli po posebnim pravilima. Kao posljedicu imamo spektakle s pločom u Jasenovcu dok istovremeno četnicki spomenici kod Vukovara nisu tema.

Sve dok se izborni zakon ne dovede u red biti će nemoguće sve totalitarne simbole… četnicke , ustaške, nacističke, komunističke, staviti pod isti tretman i i jednom ih zauvijek arhivirati!

Jer kad tih tema ne bi bilo prestala bi lakoća političkog postojanja Milorada Pupovca!”, napisao je Igor Peternel.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> MILIJARDER I 250 MILIJUNAŠA: Ovo je popis 50 najbogatijih ljudi u Hrvatskoj!

>>> SLUŠAJ, DOŽIVOTNI ŠEFE! Udar branitelja na Đakića: ‘Kad si iskoristio nas sirotinju u šatoru, onda ti je prosvjed bio ok’

>>> POSLODAVAC NE MOŽE NAĆI RADNIKE PA IH UVOZI: ‘Prosječna plaća je 8-9 tisuća kuna, nudim smještaj i objed’

Komentari

Komentari