Četvrtak, 9 travnja, 2020

Vučić poručuje: Hrvati trebaju prestati govoriti da smo agresori

Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić potvrdio je da će u ponedjeljak biti podnesena kaznena prijava protiv njega za slučaj “Jovanjica”, jer ‘nema smisla da 500 puta odgovara na iste gluposti o kojima netko govori, a ne podnosi kaznenu prijavu”.

“To je smisao svega i ljudi će čuti za sedam, 10, 15 dana. Predano je sve ono što su navodili proteklih dana”, rekao je Vučić u emisiji “Hit tvit” na televiziji Pink.

Govorio je i o odnosima s Hrvatskom te objasnio zašto nije došao u Zagreb na Kongres EPP-a:

“Ovo je pitanje naših unutar-stranačkih odnosa, odnosa unutar EPP. Da sam otišao, samo bi se o tome pričalo. Htio sam da učinim dobro za EPP, da se izbjegne svaka vrsta svađe i da u normalnije vrijeme i u normalnijim uvjetima razgovaramo”, kaže Vučić.

Vučić je kazao da Srbija neće ući u NATO i ocijenio da se sada Srbiji zamjera sve više zbog njenog odnosa s Kinom i dodao da ga “EU pita što je doveo Kineze u Smederevo i Bor”.

Govoreći o posljednjim nabavkama Vojske Srbije, Vučić je naveo da Srbija pravi bržu i mobilniju vojsku.

“Zadovoljan sam što je Vojska Srbije snažnija nego što je bila”, rekao je Vučić.

Vučić kaže da će uvođenje obaveznog vojnog roka biti tema u budućnosti, a da za sada odluka o tome ne postoji. Srbija gradi mobilniju i bržu vojsku, koja će moći u svakom trenutku “prihvatiti prvi udar” i ima najbolju specijalnu jedinicu, navodi.

Vučić je na pitanje hrvatske spisateljice Vedrane Rudan, koja je gostovala u emisiji, o tome misli li da će doći do oružanog sukoba Hrvatske i Srbije, odgovorio da to “nije realno i to ne svakako u ovom trenutku”.

“Ne mislimo nekoga napadati, vući agresivne poteze i da, osjećam se samouvjereno jer imamo mogućnost odvratiti neke od eventualnog napada. Moramo biti sigurni”

Ocijenio je da će Srbija i Hrvatska, usprkos problemima iz prošlosti, imati bolje odnose u budućnosti i dodao da on kao predsjednik Srbije “iskreno želi mir”.

“Stvarno mislim da će Srbi i Hrvati morati biti, ne u istoj državi, ali morat će biti zajedno”, ocijenio je Vučić.

“Hrvati često traže od nas da se ispričamo i da se nikada ne sjetimo Jasenovca. Ako bi bili u stanju da prestanu sa tim, prestali bismo. Ja prihvaćam da prestanemo odmah, samo da prekinu govoriti da smo agresori, ali to neće prestati nikada”, zaključio je.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PENAVA OSRAMOTIO PLENKOVIĆA: Dok se Plenković šepurio Vukovarom Penava je jednom rečenicom rekao sve
>>> Onkolog upozorava: Ako želite izbjeći rak, izbacite ove 4 namirnice iz prehrane
>>> HDZ napao dr. sc. Hasanbegovića – kao muslimana: Evo što je odgovorio
>>> Sagradio lažni granični prijelaz sred ničega pa “migrantima” naplaćivao po 10.000 eura za “prelazak u EU”
Komentari

Komentari