Srijeda, 3 lipnja, 2020

(VIDEO) UČITELJICA HRVATE DIGLA NA NOGE: ‘Neću šutjeti! Odgovaram narodu, pokvarenim političarima – NE!’

Profesorica engleskoga jezika Bernarda Jug jedna je od rijetkih koja se usudila progovoriti o mračnim tajnama hrvatskoga školstva iz nastavničke perspektive. Nakon što je jednom prilikom reagirala na činjenicu da učenici nisu željeli pristupiti pisanju testa jer im nije dala rješenja, kao što je to očito činila profesorica koju je mijenjala, sankcija za učenike nije bilo, na ona se našla na meti školskih kolega.

Bernarda Jug svojim je posljednjim obraćanjem pokrenula pravu lavinu reakcija Hrvata koji su u samo dva dana njezin videozapis podijelili 4 tisuće puta. U njemu se, naime, osvrnula na dramatično stanje u slavonskim školama, indiferentnim političarima, masovnim egzodusima Hrvata u inozemstvo te činjenici da narod, ukoliko se odvaži, sve to može promijeniti:

Jeste li se ikada zapitali kako je moguće da naši političari tako izdajnički djeluju? Kako je moguće da ne žele svom narodu i svojoj domovini samo napredak i svako dobro? Bila sam na nedjeljnom ručku jedne obitelji naše (nekadašnje) političke elite i nisam mogla vjerovati sto sam čula i čemu sam svjedočila. Ne budite njihovi poslušnici, oni su samo pijuni koje mi biramo. Duša me boli kad u Slavoniji idem predavati u skoro prazne učionice u kojima učim djecu engleski. I znate što ta djeca urade kad nauče engleski? Idu vani u inozemstvo.

Poslušajte profesoricu koja je nadahnula Hrvate

Autor: Snježana Vučković/dnevno.hr
Komentari

Komentari