12.8.1991. u eter je puštena Ivčićeva pjesma “Stop the War In Croatia”), zasigurno najpoznatija rodoljubna (ili domoljubna) pjesma nastala u periodu ranih devedesetih.

Početkom Domovinskog rata brojnim donacijama zadivio je sve. Njegova skladba «Stop The War In The Croatia»,  postala je sinonimom hrvatskog Domovinskog rata, a zanimljivo je da je izvedena na mnogim radijskim postajama svijeta te na malim ekranima: BBC, PBC, CNN, RAI 1, ZDF, ORF…

Rođeni Zadranin, Ivčić je u svojoj plodnoj karijeri snimio oko 250 pjesama i održao stotine koncerata. Albumi su mu prodani u milijunima primjeraka, za što je dobio niz zlatnih i platinastih ploča.

Već za vrijeme Jugoslavije otvoreno je pokazivao svoje domoljublje što je tada bilo vrlo nepoželjno. Jedan je od rijetkih sa estrade koji se prije prvih demokratskih izbora javno i glasno izrazio da je njegov izbor Hrvatska i HDZ – stožerna stranka i pokret hrvatskog naroda protiv jugoslavenskog i srbijanskog šovinizma.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> BELJAK PROKAZAO BIVŠEG MINISTRA: Ima ”dokaz, pozdravio sa ustaškim pozdravom”

>>> Njemačka policija upozorava roditelje: Jeziva igra širi se WhatsAppom, pazite na djecu

>>> GRDOVIĆ PODRŽAO THOMPSONA: ‘Dok god se zabranjuju Thompsonovi koncerti, koji je branio svoju domovinu, neću komentirati ovo oko Bajage’

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!