VIDEO Pogledajte novi američko-hrvatski dokumentarni film “Operacija Oluja”

Podijeli

U povodu 25. obljetnice hrvatske osloboditeljske vojno-redarstvene operacije “Oluja” Hrvatski filmski Institut (Croatian Film Institute), kako se navodi u njihovom priopćenju u subotu 1. kolovoza, daruje hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu američko-hrvatski dokumentarni film “Operacija Oluja”. Dokumentarac možete pogledati ovdje u prilogu.

Dokumentarni film “Operacija Oluja” na međunarodnom filmskom festivalu u SAD-u WorldFest Houston dobio je dvije nagrade – Silver Remi Award. Nagradu za režiju dobio je Nikola Knez, a za scenarij dr. sc. Miroslav Međimorec i dr. Dorothy McClellan, navodi se 1. kolovoza u priopćenju Hrvatskog filmskog instituta (Croatian Film Institute) iz Sjedinjenih Američkih Država koje potpisuje redatelj Nikola Knez.

“Vojno-redarstvena operacija (VRO) Oluja bila je odlučna bitka hrvatskog obrambeno-oslobodilačkog rata za nezavisnost i cjelovitost hrvatske države, u kojoj su Hrvatska vojska i policija porazile srpskog agresora te s njim i velikosrpsku politiku koju je provodio ratni zločinac Slobodan Milošević. Oluja, koju je Republika Hrvatska pokrenula u mjesecu kolovozu 1995. označena je kao najveća europska kopnena vojna operacija nakon II. svjetskog rata i opravdano je postala krunski dragulj hrvatskoga Domovinskog rata.

Film dokumentira događaje te vojne operacije. Prigodom njezina uspješnog završetka prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman rekao je: Ova pobjeda ne znači samo oslobođenje Domovine, već stvaranje temelja za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku kroz stoljeća u budućnosti”.

“U vječni spomen na sve hrvatske branitelje i velika hvala za trud, rad, hrabrost i žrtvu koju su podnijeli za svoju domovinu i omogućili rođenje Hrvatske, slobodne, samostalne i nezavisne države”, zaključuje redatelj Nikola Knez uime Hrvatskog filmskog instituta, piše Ika.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE STIŽE IZ WHO!
>>> NJEMAČKI NOVINAR KOJI JE OBLATIO THOMPSONA SAD BLATI – OLUJU
>>> Predrag Mišić: Draga Nives, ti znaš što je tvoj tata napravio za Hrvatsku, na žalost Anja ne želi znati što je radio njezin…
>>> “Ovo je veleizdaja, nosit ćemo HOS-ove majice”: Branitelji najavili prosvjed u KNINU
Komentari

Najnovije