Srijeda, 5 kolovoza, 2020

(VIDEO) MOŽDA SU U DUBRAVI NA KRATKO USPJELI ZABRANITI HOS ALI U SPLITU NEĆE: Mimohod Torcide za Vukovar

Mimohodom Vukovarskom ulicom velik broj pripadnika Torcide u subotu je navečer u Splitu obilježilo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i odalo počast žrtvama tog grada i Škabrnje.

Obilježavanje obljetnice Vukovara prolazi u znaku stalnih pritisaka i pokušaja zabrane HOSa odnosno njihovih obilježja. Tako su samo nekoliko dana u Dubravi policajci uhitili dvoje djece branitelja zbog zastave HOSa. Čak i u samom Vukovaru vladao je opravdani strah da bi policija mogla izvlačiti HOSovce iz kolone no tada je presjekao Vukovarski gradonačelnik Penava i stao u obranu HOSa. Bio je to prvi put da je HOS zajedno sa drugim zastavama brigada predvodio Vukovarsku kolonu.

Ove godine za razliku od drugih, HOSova zastava bila je u posebnom prvom planu i predvodila Splitski mimohod za Vukovar. Okupljanje je počelo u 18 sati kod spomenika “I u mom gradu Vukovar svijetli” na početku Vukovarske odakle su brojni pripadnici Torcide pješice krenuli do murala Torcide na Sućidru.

Tamo ih je dočekao velik broj građana s upaljenim svijećama i predstavnici Gradskog kotara Sućidar. Minutom šutnje odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Nakon molitve za ratne i civilne žrtve Domovinskog rata, koju je predvodio don Ivan Čotić, svi su zdušno zapjevali domoljubne pjesme.

Na 26. obljetnicu stradanja Vukovara i Škabrnje istaknute su i ratne zastave braniteljskih postrojbi.

Autor: Priznajem.hr

Komentari

Komentari