Četvrtak, 3 prosinca, 2020

VIDEO/ KRVAVA ZEMLJA: U JESEN PRIJE 28 GODINA Okorjele zločince Srbi su pustili iz zatvora da masakriraju Hrvate

Neprijatelju je bio cilj i etnički očistiti prostore koji su zacrtani u velikosrpskim ekspanzionističkim kartama. Izbrisati znakove postojanja Hrvata.

Masovni zločini nad civilima bili su skoro svakodnevni. Ovom prilikom navodimo ih tek nekoliko:

Pokolj u Širokoj Kuli kraj Gospića gdje je na najstravičnije moguće načine ubijeno 34 ljudi među kojima i peteročlana obitelj, zatim pokolj u Novom Glinskom selu gdje su ubijene 22 osobe, pokolj u Baćinu gdje su raskomadana tijela 56 mahom žena i staraca bagerima zgurana u jame. Brutalna ubojstva i pokolj Hrvata u selu Lovas u listopadu 1991.

Osim lokalnih Srba, civile su ubijali i masakrirali pripadnici srpskih paravojnih postrojbi, pristigli iz Srbije samo s jednim ciljem. Eliminirati.

“U osvit rata Slobodan Milošević dao je nalog Jovici Stanišiću da iz srbijanskih zatvora oslobodi sve vrste zločinaca, kriminalaca i huligana koji su uz zamjenu za slobodu pristali biti regrutirani u paravojne postrojbe i otići na bojišnice u Hrvatskoj. Naloženo im je da zločinima zatru svaki oblik života mitski neprijateljskog, hrvatskog naroda na teritorijima koje jugoslavenska vojska prethodno uspije okupirati. Predvođeni okorjelim zločincima, ljudima patološki ovisnima o zločinu, dolaskom na bojišta, sustavno su, od svojih nadređenih, poticani za iskazivanje morbidne okrutnosti”, navodi Dušan Viro u svojoj knjizi Slobodan Milošević-anatomija zločina.

Miloševićev sotonski plan agresije, ističe, počivao je na usklađenom djelovanju ‘JNA’, pripadnika specijalne policije srpskog MUP-a, Službe državne bezbednosti i paravojnih eskadrona smrti.

Srpski mediji veličali su, navodi, ‘ratna junaštva’ paravojnih postrojbi, a njihovi zapovjednici, bili su rado viđeni gosti najviših struktura Miloševićeva režima, ali i odaja najviših velikodostojanstvenika Srpske pravoslavne crkve.

“Većina običnih Srba držala ih je oličenjem heroja koji vode pravedan rat. U inverziji koja je nastala u svijesti naroda zločinci su bili branitelji, pljačke, razaranja i okupacija predstavljali su oslobođenje, a agresor je postao žrtvom. Vodeći intelektualci uvjeravali su široke narodne slojeve da su za stvaranje Velike Srbije zločini i etničko čišćenje ne samo nužni, već i moralno opravdani jer su Srbi narod ‘kome je sve ugroženo’ “, objašnjava Viro, piše 24 sata


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> PLENKOVIĆ SE OBRUŠIO NA HVIDRU: Poslao poruku svim braniteljima
>>> PONIŠTITI ĆE FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA? Francuzi protiv Hrvatske igrali dopingirani!?
>>> Crnogorska svadba: Brak je trajao tri sata, obitelji zaratile radi srpske pjesme
>>> Sud u Sisku presudio: ‘Za dom spremni legalni je i službeni znak ratne postrojbe koji je izraz volje i legaliteta vlasti RH’
Komentari

Komentari