epa09372972 Primoz Roglic of Slovenia celebrates winning in the Men's Road Cycling Time Trial at the Tokyo 2020 Olympic Games at the Fuji International Speedway in Oyama, Japan, 28 July 2021. EPA/CHRISTOPHER JUE

VIDEO/ KRVAVA ZEMLJA: U JESEN PRIJE 28 GODINA Okorjele zločince Srbi su pustili iz zatvora da masakriraju Hrvate

Podijeli

Neprijatelju je bio cilj i etnički očistiti prostore koji su zacrtani u velikosrpskim ekspanzionističkim kartama. Izbrisati znakove postojanja Hrvata.

Masovni zločini nad civilima bili su skoro svakodnevni. Ovom prilikom navodimo ih tek nekoliko:

Pokolj u Širokoj Kuli kraj Gospića gdje je na najstravičnije moguće načine ubijeno 34 ljudi među kojima i peteročlana obitelj, zatim pokolj u Novom Glinskom selu gdje su ubijene 22 osobe, pokolj u Baćinu gdje su raskomadana tijela 56 mahom žena i staraca bagerima zgurana u jame. Brutalna ubojstva i pokolj Hrvata u selu Lovas u listopadu 1991.

Osim lokalnih Srba, civile su ubijali i masakrirali pripadnici srpskih paravojnih postrojbi, pristigli iz Srbije samo s jednim ciljem. Eliminirati.

“U osvit rata Slobodan Milošević dao je nalog Jovici Stanišiću da iz srbijanskih zatvora oslobodi sve vrste zločinaca, kriminalaca i huligana koji su uz zamjenu za slobodu pristali biti regrutirani u paravojne postrojbe i otići na bojišnice u Hrvatskoj. Naloženo im je da zločinima zatru svaki oblik života mitski neprijateljskog, hrvatskog naroda na teritorijima koje jugoslavenska vojska prethodno uspije okupirati. Predvođeni okorjelim zločincima, ljudima patološki ovisnima o zločinu, dolaskom na bojišta, sustavno su, od svojih nadređenih, poticani za iskazivanje morbidne okrutnosti”, navodi Dušan Viro u svojoj knjizi Slobodan Milošević-anatomija zločina.

Miloševićev sotonski plan agresije, ističe, počivao je na usklađenom djelovanju ‘JNA’, pripadnika specijalne policije srpskog MUP-a, Službe državne bezbednosti i paravojnih eskadrona smrti.

Srpski mediji veličali su, navodi, ‘ratna junaštva’ paravojnih postrojbi, a njihovi zapovjednici, bili su rado viđeni gosti najviših struktura Miloševićeva režima, ali i odaja najviših velikodostojanstvenika Srpske pravoslavne crkve.

“Većina običnih Srba držala ih je oličenjem heroja koji vode pravedan rat. U inverziji koja je nastala u svijesti naroda zločinci su bili branitelji, pljačke, razaranja i okupacija predstavljali su oslobođenje, a agresor je postao žrtvom. Vodeći intelektualci uvjeravali su široke narodne slojeve da su za stvaranje Velike Srbije zločini i etničko čišćenje ne samo nužni, već i moralno opravdani jer su Srbi narod ‘kome je sve ugroženo’ “, objašnjava Viro, piše 24 sata


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> PLENKOVIĆ SE OBRUŠIO NA HVIDRU: Poslao poruku svim braniteljima
>>> PONIŠTITI ĆE FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA? Francuzi protiv Hrvatske igrali dopingirani!?
>>> Crnogorska svadba: Brak je trajao tri sata, obitelji zaratile radi srpske pjesme
>>> Sud u Sisku presudio: ‘Za dom spremni legalni je i službeni znak ratne postrojbe koji je izraz volje i legaliteta vlasti RH’
Komentari

Najnovije