Subota, 5 prosinca, 2020

(VIDEO) Kako je Boris Milošević bacanje hrane na Pupovca prikazao kao rezultat mržnje prema njemu jer je Srbin

Vladajuću većinu u novom sazivu Sabora čini koalicija HDZ-a, SDSS-a, manjinskih zastupnika i Čačićevih Reformista, a u novoj vladi potpredsjednik za društvena pitanja i ljudska prava bit će SDSS-ov Boris Milošević.

Ovom prilikom podsjećamo na Miloševićevu izjavu nakon što je njegova stranačkog kolegu Milorada Pupovca jedna osoba u Zagrebu gađala hranom.

“Činjenica je da se jedno vrijeme vodi huškačka kampanja prvenstveno protiv g. Pupovca. Svaka huškačka kampanja na kraju proizvede fizičko nasilje ili ponižavanje. Ja sam vrlo često s njim i kad idemo kroz grad vrlo često smo meta verbalnog dobacivanja po nacionalnoj osnovi. To je nažalost nešto na što sam i ja navikao i oguglao, što nije dobro. (…) Nismo to očekivali, navikli smo na verbalne napade, ali ovo je sada postalo opipljivije. (…) Poruke koje dobivamo i situacije s kojima se susrećemo – to nije zato što smo glasovali za ovaj ili onaj zakon ili smo povukli ovaj ili onaj potez, to je isključivo vezano za nacionalnu pripadnost” – uvjereno je ustvrdio Milošević gostujući na televiziji N1.

Time je Milošević taj događaj okarakterizirao kao napad po etničkoj osnovi (dok još nisu niti bili poznati motivi počinitelja) tvrdeći da huškačka kampanja protiv Pupovca zato što je Srbin, traje i dulje.

Što je bio stvarni motiv za bacanje hrane na Pupovca?

Podsjetimo, čovjek koji je bacio hranu na Pupovca kasnije je medijima opisao cijelu situaciju objasnivši da je to učinio jer je Milorad Pupovac jednom prilikom uznemiravao njegovu suprugu, a policija je izjavila da motiv za bacanje hrane nije bila nacionalna pripadnosti niti političko opredijeljenje.

“Moja je žena sjedila na kavi u kafiću na Cvjetnom trgu u društvu prijateljica. Pupovac je sjedio pokraj njih sa svojim društvom i čitavo ju vrijeme nepristojno odmjeravao. Rekla mi je da se osjećala neugodno zbog toga. Ona u tom trenutku uopće nije znala tko je on, već joj je bilo neugodno jer ju je nepristojno promatrao čovjek koji je barem dvostruko stariji od nje, a ona je tada bila djevojka od dvadesetak godina. Nakon nekog vremena, Pupovac je prišao mojoj supruzi, dodirnuo joj koljeno, pružio svoju posjetnicu i obratio joj se riječima ‘Ako će ti ikada trebati posao ili bilo što drugo, javi mi se’. Ovaj događaj supruga mi je ispričala nekoliko godina kasnije kada smo ga vidjeli na televiziji”, prisjetio se za dnevno.hr Saša Mučnjak, koji je zbog bacanja hrane na saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca kažnjen novčanom kaznom od 1131 kunu, a mora platiti i 300 kuna sudskih troškova. Od novčane kazne za narušavanje javnog reda i mira Mučnjaku je oduzeto 300 kuna jer je jedan dan bio lišen slobode, a prije nego što je izveden pred sud navodno je bio i na prepoznavanju.

“Kada sam čuo ovaj dio ‘bilo što drugo’, izbezumio sam se”, nastavlja dalje Mučnjak opisujući događaj zbog kojeg se uznemirio. “Što to znači? Što on može ponuditi djevojci od 20 godina? Avanturu? Žena nije uzela tu posjetnicu. Sve to mi je ostalo negdje u podsvijesti, a u međuvremenu sam dobio dvije djevojčice”, kazao je Mučnjak te u detalje ispričao kako se odvio događaj zbog kojega je u danima nakon što je to učinio postao najtraženiji zločinac u zemlji.

“U petak sam sjedio u Amfori na ručku u društvu supruge. Milorad Pupovac dva puta je prošao pored nas. Prvi puta nisam reagirao, no kada je drugi put prošao, nešto se u meni pokrenulo. Vidio sam njegovu ‘facu’ i prošlo mi je kroz glavu da bi jednog dana neki sličan stariji gospodin mogao tako prilaziti i mojim dvjema djevojčicama kao što je Pupovac prišao mojoj ženi. Kada je prošao kraj mene, impulzivno sam, u djeliću sekunde, na njega bacio krišku limuna i komadiće gavuna koje sam ručao jer nije bilo srdela koje inače naručujem. Težina toga što sam bacio, nije bila veća od dva grama”, opisao je Saša portalu nemili događaj te dodao kako napisi o tome da je pobjegao s ‘mjesta zločina’ nisu točni.

“Svojim činom sam njemu kao muškarcu, a ne kao političaru, htio dati do znanja da nije moralno iskorištavati svoj položaj i tako pristupati ženama“, ističe.

Jedna od njegovih želja je da rasplet ovog slučaja potakne i druge žene koje imaju slična iskustva s političarima i drugim muškarcima na pozicijama moći, da istupe u javnost kako bi ta praksa konačno bila prekinuta, zaključno je poručio Mučnjak.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NOVA ANKETA: Birači kaznili Domovinski pokret, pogledajte tko raste
>>> Bernardić si osigurao uhljebničku fotelju – najbliži suradnik ga razočarao
>>> U čemu je problem? Uskok ne ispituje svjedoke zbog kojih je Rimac u istražnom zatvoru
>>> BOMBA IZ VLADE! Pupovac ima nove zahtjeve: Milošević nije dovoljan! Nećete vjerovati što traže
Komentari

Komentari