Subota, 18 siječnja, 2020

(VIDEO) Ivica Račan i ostali SDP-ovci protiv samostalne Hrvatske

Hoće li se SDP-ovci ikada ispričati što su glasali protiv hrvatske države?

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) postavlja pitanje vodstvu SPD-a ali i svim ostalim članovima:  kada ćete se u ime političke stranke SDP-a  (a nasljednik je bivše komunističke partije) ispričati hrvatskom narodu i objasniti zašto su  tadašnji saborski zastupnici, koji su se još u ono vrijeme nazivali SKH- SDP, kad je, 25. lipnja 1991., Hrvatski državni sabor usvojio Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske prije glasanja  demonstrativno napustili sjednicu najvišeg državnog tijela, odnosno zašto su bili protiv odluke da se “Republika Hrvatska proglašava suverenom i samostalnom državom”?

U to vrijeme čak se 94 posto građana Hrvatske izjasnilo za samostalnost Hrvatske, ali “veliki vođa” Ivica Račan (sjećate se?) bio je protiv definitivnog razdruživanja s Jugoslavijom te je zajedno sa svojim istomišljenicima ultimativno tražio da se ustavnom odlukom omogući ponovno udruživanje u konfederalnu Jugoslaviju. Nešto takvog još nije viđeno u hrvatskoj i inoj povijesti. Stoga tražimo od predsjednika SDP-a Zorana Milanovića,  i svih drugih kojih se to tiče da nakon toliko godina napokon razjasne što se to tada stvarno događalo, odnosno jesu li oni i dalje protiv te povijesne ili bolje rečeno izdajničke odluke?

Račan je u to vrijeme često isticao za HDZ da je “stranka opasnih namjera” te da je u Hrvatskoj došla na vlast “fašistička opcija koja ruši Jugoslaviju i želi vratiti na političku scenu Nezavisnu Državu Hrvatsku”!(Povijest se ponavlja, jednako je zadnjih mjeseci svakodnevno govorio i Milanović!) Od tadašnjih članova SKH-SDP tada je u Saboru za hrvatsku državu glasovao samo jedan njihov član zastupnik Čiče Vlašić iz Korčule, dok su ostali “pobjegli kao zečevi”.

O tome se više ne govori niti uči u školi.

Dakle, tražimo od vodstva SDP-a  da se barem  ispričaju hrvatskom narodu, da kažu kako su (tobože) pogriješili, a ne da izjednačavaju Račana i Tuđmana, odnosno da jasno i glasno kažu hrvatskom narodu, a poglavito hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskoga rata-ostaju li kao politička stranaka i dalje uz svoje idole koji su napustili navedenu sjednicu i nisu željeli Hrvatsku, već Jugoslaviju, ili pak se ograđuju od njihove tadašnje političke garniture, pa i samoga Ivice Račana?

Račan protiv neovisne hrvatske države (25. lipnja 1991.)

Objavljuje Priznajem.hrUtorak, 25. lipnja 2019.

Mladen Pavković

>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) POTRESNA SUDBINA VOJNIKA: Preživio rat u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH, ali smrt ga je zatekla kad se najmanje nadao
>>> Promijenili zakon: Zbog ovog će bicikliste oderati po džepu!
>>> EKSPLOZIJA NA ISTOKU BOSNE I HERCEGOVINE: Teže ozlijeđena dva pirotehničara
>>> OPET SE BLAMIRA: Kolinda se nije usudila pozvati Thompsona na proslavu već će njegovu pjesmu otpjevati netko drugi
Komentari

Komentari
X Pratite nas na Viberu!