Subota, 5 prosinca, 2020

(VIDEO) Hasanbegović: ‘Najveći uspjeh Grabar-Kitarović je okončanje zloglasnog mandata Ive Josipovića’

Gost N1 televizije bio je saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović iz stranke Blok za Hrvatsku. Prije svega, osvrnuo se na svoju povijest u HDZ-u.

“Moja veza s HDZ-om bila je splet okolnosti, putem kojih sam došao u položaj obnašanja ministarske dužnosti, koju sam obnašao na način koji su i birači HDZ-a prepoznali kao smjer koji je potreban nacionalnoj politici. Točka preokreta bila je stvaranje ove protunarodne, trgovačke, hrvatsko-srpske koalicije, kojom je pogažena autentična izborna volja”, ocjenjuje Hasanbegović.

Stranke Hrast, Hrvatska konzervativna stranka i Blok za Hrvatsku u srijedu su potpisale sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. Hasanbegović je uvjeren da su rezultati na posljednjim europskim izborima dobar pokazatelj mogućeg uspjeha te nove predizborne koalicije. Govorio je i o mogućoj koaliciji s Plenkovićevim HDZ-om.

“U politici je jasno da se svi sudionici bore za sudjelovanje u vlasti te artikulaciju vlastitih načela i interesa. Politička kombinacija u kojoj će se moći ostvarivati naši ciljevi je poželjna. A sudjelovati u Vladi na programskim načelima Andreja Plenkovića, to je i malom djetetu jasno da je nemoguće.”

“S jedne strane imamo besadržajnost, trivijalnost jednog mandata – dakle grijeh nečinjenja – a s druge strane imamo ono što je važno. Ona nosi hipoteku Plenkovićeve Vlade i, htjeli mi to ili ne htjeli, ovi predsjednički izbori prelaze okvire izbora za predsjednika, ovo je neka vrsta predizbora za parlamentarne izbore.

Dosjetku koju je upotrijebio gospodin Plenković, da je glas za Miroslava Škoru glas za Zorana Milanovića – zapravo treba obrnuti na način da glasi: Glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas je za Andreja Plenkovića, glas za Milana BandićaIvana VrdoljakaMilorada PupovcaTomislava Sauchu i ostale. To je ključna hipoteka koja će odrediti njenu političku sudbinu. Ona je na to pristala i snosit će posljedice.”

“Ključni doseg mandata Grabar-Kitarović ostat će činjenica da je ona bila poluga putem koje je, na svu sreću, okončan više nego dvojben, zloglasan mandat Ive Josipovića i to će ostati najvažnija činjenica mandata Grabar-Kitarović.”, zaključio je.

Intervju u cijelosti pogledajte u videu:


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZLOČIN KOJI JE ’91. SVJETSKE FORENZIČARE OSTAVIO BEZ TEKSTA: Povraćali su kada su vidjeli što su Beli orlovi učinili Hrvatima u Voćinu
>>> POVLAČE SE MESNI PROIZVODI IZ LIDLA: Uhvaćeni u teškom kršenju zakona! Nadamo se da niste ovo kupili!
>>> BIO U ZAGREBU: Glavna je vijest u Srbiji, svi pišu o tome: Ispljuvao je Hrvate, ponizio ih je!
>>> Legendarni Robert Prosinečki ovu je tajnu čuvao 21 godinu; evo što se točno dogodilo na SP-u 1998. godine
Komentari

Komentari