Petak, 3 travnja, 2020

(VIDEO) BULJ Plenkoviću: “Zašto se progoni gospodina Živkovića, a vaš koalicijski partner prijeti hrvatskoj državi?”

“Svi postavljaju pitanje zašto je novinar priveden, ali isto postavljam pitanje zašto se progoni gospodina Živkovića? Čovjeka koji ima 80 godina koji je dva sina svoja dao u Vukovaru. Zbog toga što ne može gledati pismo na kojem je na tenkovima pisano ‘Bit će mesa, klat ćemo Hrvate’. Što kazati na riječi da je Hrvatska fašistička, nasilna i da će završiti kao NDH? To je prijetnja hrvatskoj državi. Znate koji to osjećaj, emocije, budi u gospodinu Živkoviću?

 

“Ne zamjeram ja, premijeru, sljedbenicima Jovana Raškovića, onima koji moraju reći gdje je dr. Šreter, mirotvorac, osnivač HDZ-a”, rekao je Bulj, “Ja zamjeram vama, evo žao mi je što ovdje nije Miro Kovač.

Deset puta su teže riječi koje je izrekao vaš koalicijski partner. Ujedno bivša ministrica pogoduje Srbiji i dodvorava joj se i za to je nagrađena”, upozorio je Mostov zastupnik Miro Bulj tijekom izlaganja u sabornici upućujući svoja pitanja predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

Upozorio je i na opstrukciju referenduma GI Narod odlučuje.

“Kada govorimo o demokraciji, referendumska inicijativa Narod odlučuje o promjeni izbornoga zakona skupila je 400 tisuća potpisa. 40 tisuća potpisa proglasili su nevažećim. Bivši ministar Lovro Kuščević tada nije dao na uvid da vidimo te potpise. To je izravan udar na demokraciju i referendumsko izjašnjavanje.”

Važnost gospodarskog pojasa

Istaknuo je i važnosti proglašenja Isključivog gospodarskog pojasa za Hrvatsku.

“Most je dao prijedlog, niste prihvatili. To je međunarodno pravo, puna primjena.”

Između ostalog se u svom izlaganju dotaknuo i demografije.

“Demografska slika je loša. Škola ostaje bez učenika, urušavaju se ognjišta, nemamo za to rješenja. Uvozimo hranu tko zna kakve kvalitete. Mi nismo iskoristili EU fondove. To je činjenica.”, zaključio je Bulj.

Komentari

Komentari