Subota, 11 srpnja, 2020

Uskrs nisu zečevi, jaja, bogata trpeza, već nešto puno dublje!

Smisao Uskrsa nisu zečevi, lijepo dekorirana uskršnja jaja, bogata trpeza, već nešto puno dublje i bitnije.

Mnogi su ovo već čuli, ali vrijedno je ponoviti jer vidim da se ljudi oko svega spremaju za Uskrs, ali ne toliko oko bitnih stvari.

1. Uskrs nije u vezi okupljanja vaše obitelji.
2. Uskrs nije u vezi priprema određenih jela.
3. Uskrs nema veze sa zečevima i jajima.
4. Uskrs nije oko čišćenja i aranžiranja nasih domova.
5. Uskrs nije oko zabave i slobodnih dana.

Nije loše okupiti se kao obitelj, blagovati određena jela, urediti svoj dom ili odmoriti, ali sve to može biti isprazno ako ne uzmemo trenutak da preispitamo svoje živote i odgovorimo iskreno sebi:

1. Jesmo li se pokajali od svojih grijeha, nanovo rodili odozgo i sada nesebično živimo za Krista i druge ljude kroz poslušnost njegovom velikom nalogu?

2. Jesmo li zaista postali Kristov učenik koji vrši Njegove zapovijedi ili smo samo promatrači i simpatizeri kršćanstva?

3. Jesmo li zaista predani vjernici koji imaju osoban odnos sa živim Bogom i aktivno zajedništvo s Njegovom crkvom uz potpunu i požrtvovnu predanost Njegovom kraljevstvu kroz naše darove, talente, pozive, mogućnosti, stvari i novac?

4. Ljubimo li Boga svim svojim srcem, dušom, umom i snagom svojom i bližnje koji nas okružuju kao samoga sebe?

Naš vidljiv, jasan i nedvosmislen praktičan odgovor, način života i naši svakodnevni prioriteti jesu mjerljivi pokazatelji kome zaista pripadamo i određuju našu vječnost bez obzira išli u crkvu ili se smatrali vjernicima.

PROČITAJTE:  Uskrsno pismo iz zatvoreničkog logora

Puka religioznost i domaći/nacionalni vjerski folklor nas neće moći promijeniti, spasiti niti će tko od nje imati velike ili vječne koristi!

Zato zastanimo i razmislimo malo o pravoj važnosti života s uskrslim Gospodinom Isusom Kristom!

Autor: Mario Dučić / Izvor Novi Život

 

Komentari

Komentari