Snimka zaslona - Jadranka Barjaktarović

Unatoč katastofičnim prognozama: PONOVO rekordna turistička sezona – čak 12 milijardi eura

Podijeli

Ministar turizma Gari Cappelli pohvalio se danas u Saboru ovogodišnjim odličnim turističkim rezultatima:on kaže kako, u odnosu na lanjska očekivanja, danas imamo povećanje od skoro pet posto u turističkim dolascima i oko dva posto u noćenjima.

U financijskom dijelu doseći ćemo lanjskih 12 milijardi eura i imat ćemo lagano povećanje od tri do pet posto i u tom segmentu, odgovorio je Cappelli u aktualnom prijepodnevu HDZ-ovu Antunu Klimanu kojega je zanimalo što se može očekivati do kraja turističke sezone s obzirom da su neki na njenom početku najavljivali katastrofalne rezultate.

Ministar kaže kako, u odnosu na lanjska očekivanja, danas imamo povećanje od skoro pet posto u turističkim dolascima i oko dva posto u noćenjima.

“Ako ćemo gledati prvih šest mjeseci, u predsezoni smo imali povećanje od 6 posto, u špici sezone između 3 i 4 posto, a po najavama za rujan do kraja godine očekujemo blagi porast od 3 do 4 posto”, izvijestio je.

Podsjetio je pritom kako je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić govorio da je turistička sezona “krahirala” te ustvrdio kako je vjerojatno čitao neki strani medij, pa pretpostavio kako se slično može dogoditi u Hrvatskoj. No, nije, i to jer je Vlada ozbiljno prionula turizmu, kazao je ministar.

Po tome što ste rekli, imamo rekordnu sezonu i očekujemo rekordnu godinu, no ne smije se spavati, zaključio je Kliman.

Komentari

Najnovije