Srijeda, 27 svibnja, 2020

UGRABIO PRILIKU: Premijer odlučio profitirati od porezne reforme i povećati si plaću za 4000 kn

U konačnici će premijerova plaća iznositi 22.067 kuna

Vlada uporno ponavlja kako će porezna reforma (koju mnogi stručnjaci ipak odbijaju zvati reformom) značiti financijsko rasterećenje za građane. Mnogima je ono prijeko potrebno, no prema računicama, radnik s prosječnom plaćom od šest tisuća kuna u Zagrebu može očekivati tek 40-ak kuna višu plaću. No, premijeru Andreju Plenkoviću će ona porasti za čak 482 kune, pokazuje računica izrađena na temelju bruto plaće predsjednika Vlade RH.

Treća povišica u malo više od dvije godine

Tako će Plenkoviću to biti već treća povićica u nešto više od dvije godine kako je na čelu hrvatske Vlade. U kućnom budžetu tako će se sliti 3831 kuna više pa bi premijerova plaća od prvog dana 2019. trebala iznositi 22.067 kuna.

Prilikom preuzimanja vlasti, Plenković je u imovinskoj kartici prijavio da mu od 34.000 kuna bruto plaće ostaje 19.236 kuna. S početkom 2017.. Vlada je smanjila porezne stope i povećala neoporezivi odbitak, a time su oni s najvišim primanjima prošli najbolje. Plenković je u 2017. po drugi put postao otac, što je još povećalo njegov neoporezivi dio te je tako sada na plaći od 21.585 kuna, prenosi danas.hr

Dobre uštede

Nakon Vladinih izmjena dobit će novu povišicu od 482 kune jer više neće plaćati niti jednu kunu poreza po stopi od 36 posto te će na porezu i prirezu uštedjeti oko 244 kune. Premijer će morati platiti viši doprinos za zdravstvo, što na njegovu plaću iznosi 512 kuna mjesečno. Ipak, ostat će mu 760 kuna od ukidanja doprinosa za zaštitu na radu i zapošljavanje.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> FRLJIĆ KONAČNO DO KRAJA PUKO: U društvu srba poziva na radikalnu borbu, spominje oružje

>>> Detalj koji je svima promakao! ‘Rušenje’ Brkića otkrilo nešto jezivo

>>> TODORIĆ ŠOKIRAO HRVATSKU: Plenković je samo lutka, ovo je stvarni šef iz sjene

Komentari

Komentari