Utorak, 14 srpnja, 2020

TKO TO NA SILU GURA ISTANBULSKU? Pobuna u ZŽ Katarina Zrinski, Metkovića, Ploča, Karlovca i drugih gradova ograđuju se od Murganić

Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike izjavila je u srijedu da je to stranačko tijelo jednoglasno podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije ocjenivši kako je ona “zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita žena od nasilja u obitelji i vrlo vrijedan dokument”.

“Oprostite što koristim ovaj prostor, ali ja kao predsjednica ZŽKZ Metković, se javno želim ograditi od izjave naše predsjednice Murganić ,koja je izjavila da su Katarine jednoglasno podržale ratifikaciju. Mi smo županijskoj predsjednici dostavili dopis u kojem smo obrazložili zbog čega smo Protiv ratifikacije.

Mislim da zbog interesa naše djece moramo javno progovoriti. Pozzzz”, napisala je Krstičević.

Oglasila se i ZŽ Katarina Zrinski Ploče.

“Neprihvatljivo nam je da se pod izlikom zaštite od nasilja u obitelji i nad ženama uvede rodna ideologija jer to nije u skladu sa našim katoličkim svjetonazorima.
Rodna ideologija i pravo na pobačaj su prijeporni dijelovi Istambulske konvencije.

Zajednica žena “Katarina Zrinski” Ploče”, objavili su na FB.

Njihove riječi potvrdile su i reakcije ispod te objave, kao i one kod objave vijesti na HDZ-ovim stranicama.

“Nek Murganićka govori u svoje ime a ne u ime Zžkz mislim da se masa žena ne slaže s tim.Ja se ne slazem s tim isto!!”, navodi jedna komentatorica.

“Ma tko ste vi da u ime članstva Katarine Zrinske podržite konvenciju! Ja sam članica,i u moje ime ne donosite odluke! Dobro ste se uglavile u ministarstva i sad se dodvoravate! Dali se možete pogledati u ogledalo???????”, napisala je druga.

 

Komentari

Komentari