Srijeda, 15 srpnja, 2020

Thompsonov odvjetnik Karačić: “Vučić vrijeđa hrvatske antifašiste, a oni šute jer im je antifašizam samo smokvin list za iskazivanje odbojnosti prema Hrvatskoj”

Poznati zagrebački odvjetnik Davorin Karačić, koji između ostalih zastupa Marka Perkovića Thompsona i koji je zaslužan za pravomoćnu sudsku presudu po kojoj je povik “Za dom spremni” u pjesmi Čavoglave legalan i legitiman, komentirao je na Facebooku nove Vučićeve uvrede upućene na račun Hrvatske.

“Iako je Vučić svojom zadnjom izjavom o tome kako su Hrvati u 2 svj. ratu dočekivali okupatora cvijećem dok srbi da su bili jedini antifašisti, uvrijedio prvenstveno hrvatske “antifašiste” udružene u neke boračke udruge koje stalno imamo prilike viđati i slušati kad se priča o jasenovcu, bleiburgu, partizanskim spomenicima pa i nekim novijim temama, od hrvatskih “antifašista” i njihovih sljedbenika ni glasa.

NI Habulin ni Ranko Ostojić ni sveprisutni Stipe Mesić nisu reagirali na omalovažavanje hrvatskog antifašističkog pokreta od strane simpatizera čiča Draže.

Možda zato jer dotičnima tzv antifašizam služi i treba tek kao smokvin list za ono za što Vučiću antifašizam ne treba.

Za iskazivanje odbojnosti prema hrvatskoj državi”

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prije dva dana u Nikincima kako na navode da delegaciji srpske vojske nije dozvoljen ulazak u Hrvatsku “nema poseban komentar”, ali da razumije da se Hrvati ne žele prisjećati svoje prošlosti i onoga što se dogodilo u Drugom svjetskom ratu.

Vučić je rekao novinarima da je “ponosan na borbu srpskog naroda, jer se srpski narod borio protiv okupatora”.

“Marionetska vlada (na čelu s Milanom Nedićem) koja je postavljena, postavljena je nakon žestokog otpora i bombardiranja Beograda. Neki drugi su ih cvijećem dočekali, pa sada ne bi da se sjećamo što se zbivalo”, rekao je Vučić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> SKANDALOZNO: S izložbe povodom Dana branitelja u Zaprešiću uklonjene slike Jean-Michela Nicoliera zbog HOS-ovog grba!
>>> NJEMAČKA: Kamiondžija nanio teške ozljede lica državljaninu Hrvatske nakon rasprave o vjeri
>>> (VIDEO) Zekanović: “Neka Vulin pjeva borbene, u Hrvatsku državu će se ulaziti kako hrvatska policija naloži”
>>> Srbija ne vidi problem da njihova vojska ulazi u Hrvatsku u uniformama i bez najave: “U Hrvatskoj je na djelu zastrašujuća revizija povijesti”
Komentari

Komentari