Utorak, 26 svibnja, 2020

SULUDI IZNOS! Pogledajte s koliko je radničkih plaća nagrađen stečajni upravitelj propalog Uljanika

Donedavni stečajni upravitelj Uljanika d.d. Damir Majstorović poslovao je puno bolje od brodogradilišta kojem je neko vrijeme bio na čelu, piše današnji Glas Istre.

Donedavni stečajni upravitelj Uljanika d.d. Damir Majstorović za šest mjeseci koje je proveo na tom mjestu na koje je imenovan odlukom Trgovačkog suda u Pazinu, za obavljene poslove nagrađen je s 248.986,56 kuna u bruto iznosu, dok će još 14.471 kuna dobiti na ime “naknade stvarnih troškova.

Odluka je to Trgovačkog suda u Pazinu i suca Damira Rabara koji vodi stečajni postupak Uljanika d.d. koja se temelji na vladinoj Uredbi o kriterijima i načinu obračuna i plaćanja nagrada stečajnim upraviteljima. Konkretni članak na kojoj se temelji obračun kaže kako nagrada stečajnom upravitelju iznosi najviše 795 tisuća kuna, od čega s osnove vrijednosti unovčene stečajne mase najviše 630 tisuća, s osnove dodatne nagrade najviše 150 tisuća, a s osnove posebne nagrade najviše 15 tisuća kuna.

Dakle ne radi se o plaći već nagradi za odrađeni posao, no kad bi ukupan iznos koji će Majstorović dobiti za taj posao podijelili na broj mjeseci koji je proveo radeći ga ispada da će za svaki mjesec rada na stečaju Uljanika d.d. biti nagrađen s 41,5 tisuća kuna u bruto iznosu, što bi da se radi o plaći u neto iznosu značilo nešto od 25 tisuća kuna u bušti mjesečno.

Ugodno sam iznenađen visinom naknade koja je određena za rad stečajnog upravitelja što samo govori da je to u našoj zemlji jedan vrlo unosan posao“, ironično je informaciju o određenoj nagradi Majstoroviću prokomentirao predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Dodajući kako je bivši stečajni upravitelj Uljanika d.d. bar svoj posao shvaćao ozbiljno, pa je za razliku od većine ostalih stečajnih upravitelja koji su imenovani po tvrtkama pulske brodograđevne kompanije svakog dana dolazio u upravnu zgradu i radio na planu oživljavanja brodogradnje, Cerovac je kazao kako ovako visoki iznos koji će se morati isplatiti iz jedne tvrtke koja ipak nije ni milimetar bliže rješenju svojih problema dokazuje da je očito uvijek bilo daleko unosnije živjeti od Uljanika nego raditi u njemu.

Komentari

Komentari