Utorak, 14 srpnja, 2020

SUDAC iz Poreča podijelio svoje tragično iskustvo: “Pustio sam ga na slobodu, ubio ju je slijedećeg dana…”

Ivan Pletikos, porečki pravnik, književnik i bivši prekršajni sudac, inače jedna od osnivača IDS-a – iz kojeg je kasnije ispao zbog svojih prohrvatskih i antikomunističkih stajališta, a o čemu je pisao u svojoj polemici s Dinom Debeljuhom naslovljenoj “IDS krije svoje početke kao zmija noge” – objavio je dirljiv i tragičan status na facebooku, a mi ga dijelimo s vama, obzirom da je javan.

Tiče se zadarskog slučaja – a govori o naizgled bezazlenom prekršaju koji je doveo do tragičnog ishoda:

“Jedva izdržavam da ne komentiram “zadarski slučaj”, ali još pružam otpor. Evo mojeg oblika otpora.

Čini mi se 2008 godine došao mi je na sud lik koji je pijan ko letva, prethodnu noć ispod vrata “svoje ljubavi”, spominjao joj majku, i častio je atributima najstarijeg zanata, jer jelte puteno zadovoljava cijeli Poreč, a ne njega ekskluzivno. To je bila njegova pijana verbalna optužnica. Redarstvenici su ga brzo uzeli pod svoje ruke i odveli u postaju da se dotični 60-godišnjak, otrijezni.

Ujutro je došao kod mene, suca u Poreču, trijezan, manji od makova zrna, i uz ispriku rekao da se skoro ničega ne sjeća, ali da ga boli što “nije samo njegova”. Nije imao nikakav deliktni rekord, dakle nekažnjavan, uredan građanin skoro na pragu treće životne dobi. Naravno da nisam odredio nikakvo zadržavanje iz procesnih razloga, pogotovu jer je neposredno prije njega svjedočila “žrtva” koja je rekla da je on “njoj simpatičan u toj svojoj ljubomori”.

Odredio sam glavnu raspravu za slijedeći četvrtak, do koje nikad nije došlo jer je On, Nju ubio sutradan iz ljubomore.”

 

 

Komentari

Komentari