STRADALI ZADARSKI PILOT BIO JE PONOS ZRAKOPLOVSTVA Otac Marina Klarina poginuo je u Škabrnji u sklopu Akcije Maslenica

Podijeli

Obojica pilota, bojnik Marin Klarin i poručnik Tomislav Baturina (42) nastavnici su letenja u eskadrili helikoptera u 93. Zrakoplovnoj bazi Zemunik, s tim da je Klarin prije nesreće imao preko 2500 sati naleta u karijeri, a Baturina oko tisuću.

Kao jedan od najboljih pilota Klarin je prošle godine na bivšem vojnom aerodromu u Valturi sudjelovao i na otvaranju vojarne Hrvatski branitelji Istre.

– Gotovo dvadeset godina sam pilot, a za mene taj posao predstavlja izuzetnu čast i ponos – rekao je tada.

Njegov otac Ive poginuo je u Škabrnji u sklopu Akcije Maslenica kao pripadnik sedme Domobranske pukovnije.

Baturina je 2014. bio najbolji pilot 18.naraštaja. Tada je rekao kako je kod njega put do vojnog pilota bio neuobičajen, jer je najprije završio turistički menadžment u Šibeniku.

– S obzirom na izvrsne rezultate na liječničkom pregledu, stigla je punuda za školovanjem za vojnog pilota. I sada se naježim kad se sjetim tog trenutka jer to mi je bio poseban događaj koji me definitivno usmjerio ka letenju, a potvrdu što želim biti dobio sam na selekcijskom letenju – rekao je novinarima, nakon što je završio školovanje za pilota, te kazao kako mu je želja ostati u Zemuniku, gdje bi nakon završetka Škole nastavnika letenja podučavao buduće pilote helikoptera, prenosi zadarski.hr

Zahvaljujući iskustvu i velikom broju Navigacijskih sati naleta, provodio je i obuku za planinsko letenje s NVG opremom za noćno letenje.

Dok je Klarin, koji je inače porijeklom s otoka Ugljana za sobom ostavio suprugu i dvoje djece, Baturina, porijeklom iz okolice Sinja, ima suprugu i malodobno dijete


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PRATITE UŽIVO Stigli srebrni rukometaši, ponosna je Hercegovina odzvanja Mostarom
>>> STRAŠAN PODATAK! Pad helikoptera se mogao izbjeći, upozorenja je bilo. Tko je odgovoran!?
>>> Pucnjava na istoku Zagreba: Jedna osoba ranjena, policija na terenu
>>> VINKOVCI: Živi na ulici kako bi pobjegao od oca zlostavljača
>>> VRATIO SE KINEZ “USTAŠA” IZ IMOTSKOG: “Pjevao je pjesme koje potiču mržnju, bit će sproveden pred suca”
Komentari

Najnovije