Utorak, 18 veljače, 2020

Što gatare rade na nacionalnoj televiziji?

Želite li osobne odgovore na pitanja zdravlja, novca, ljubavi, međuljudskih odnosa, u konačnici životne sudbine, sve to vam daju suvremeni gatari u emisijama nekih od naših lokalnih, za ne vjerovati i nacionalnih televizijskih kuća.

Sudbina je zapravo telefonska slušalica ili mobilni aparat. Utipkate broj, makar vas impuls koštao i osam kuna, i eto vas u eteru RTL-a i Nove TV, gdje će vam ljubazni tarot majstori, astrolozi i numerolozi riješiti ama baš sve što vas muči.

Upravo kada sam pomislio kako će se takvo produkcijsko smeće zadržati samo u okvirima lokalnih tv kuća, ipak je prešlo i na one veće. Nanjušili su kako se može dobrano zaraditi na naivnim gledateljima, pozivateljima koji vjeruju kako će takvi, nazovimo ih okultisti, dati potrebne odgovore vezane za budućnost.

Neki dan sam se nasmijao jednoj gledateljici koja je pitala općenito za svoje zdravlje da bi je tarot ”majstorica” uputila na privatnu liniju gdje može dobiti odgovore na takva pitanja.

 Isto tako, zanimljivo je kako kod nekih gledatelj može dobiti odgovor samo na jedno pitanje, a ako želi više mora ili ponovno zvati ili se obratiti dotičnoj osobi neki drugi dan, što uključuje dakako i dodatni trošak. O horoskopu da ni ne govorim. Danas sam čisto informativno, baš da vidim što piše, pročitao u dvjema različitim dnevnim listovima totalno različite horoskope.

Ne mogu vjerovati da ljudi kroz cijelu povijest čine iste greške, traže vode na prljavim izvorima, umjesto da odu Izvoru života i tamo zatraže sve potrebno. Neće ostati ni gladni ni žedni smisla ni odgovora.

 

Komentari

Komentari