Ponedjeljak, 3 kolovoza, 2020

Štimac oštar prema Hajduku, a evo što je poručio njihovom treneru

Igor Štimac komentirao je aktualno stanje u našemu nogometu, napose odnose u Hajduku, čijemu je vodstvu već odavno suprotstavljena strana i najžešći kritičar.

O Luki Modriću

“Pojedinca uvijek izbaci momčad. Jednostavan je primjer najboljeg igrača svijeta Messija kojemu se to ne uspijeva dogoditi s Argentinom. Ja sam Luku imao zadovoljstvo voditi tijekom najtežih kvalifikacija ikada, s nizom problema u i oko momčadi. On sam je prolazio vrijeme prilagodbe u Realu, s kojim nije bio prošao pripreme, no ključno je bilo to što igrači oko njega nisu tada bili u pravoj formi. Perišić na klupi u Wolfsburgu, Da Silva u Šahtaru, Ćorluka s kroničnim problemom tetiva, Kranjčar s ozljedama, Lovren u krizi s Lyonom, Raketa isto tako sa Sevilllom sve do dolaska Emerija, Srna je bio potrošen… Jedini igrač koji je tada bio u zavidnoj formi je bio Mandžo, koji je uz veterane Šimunića, Olića i Pletu iznio cijele kvalifikacije. Uza sve te probleme, atmosfera oko reprezentacije bila je užasna pa je pravo čudo kako smo uopće uspjeli u tim kvalifikacijama”, kaže Štimac za Večernji list.

O Mandžukiću

“Mandžukić je u životnoj formi od kada se rodio! Uvijek na maksimalnoj razini; kad je na krilnim pozicijama, manje zabija, ali kad je u centrali, onda trpa. Samim tim što se Juve riješio Higuaina, a Mandžu vratio u centralu dovoljno govori. S njim bih išao u rat protiv bilo koga. Kad me pitate za legitimnog nasljednika, onda je po meni to definitivno Bruno Petković koji me stilom najviše podsjeća na Dadu Pršu kojega smo obožavali. Izvrsna tehnika, lucidna proigravanja, snaga, visina i odlična realizacija garancija su da će Hrvatska u njemu imati dugoročno rješenje. Treba ga što prije probati…”

O Dinamu

“Osjećalo se na samom početku kako dobra vibracija kruži Dinamovim svlačionicama, a i uredima. Sustavno planiranje, trener čvrsto na zemlji, jasan plan i vizija što se želi i kako do toga stići. Pomoglo je, naravno, i krizno stanje protivnika iz skupine, ali ovakav Dinamo bi, uvjeren sam, prebrodio i jače protivnike od Fenera i Anderlechta. Od srca čestitam svima u klubu, igračima i Bjelici posebno!”

O udruzi Naš Hajduk

“Rekao bih da je ipak NK Zagreb najveće razočaranje ove godine. Hajdukov posrtaj je iznenađenje samo za one koji ga paušalno promatraju, a za mene koji živim s njim i uz njega to je surova realnost proizašla kao posljedica propalog narodnog upravljanja. Svakim danom raste nezadovoljstvo hajdučkog puka, budimo se nakon dugo godina nijemog promatranja klupskog poniranja. Obmana zvana Naš Hajduk je otkrivena, čeka se da se imenuju počinitelji i naručitelji svastike, a pitanje je dana kada će se njihov Titanic nasukati na mnoštvo vlastitih laži serviranih obmanutim članovima. Sve više je onih koji traže način direktnog učlanjivanja u klub, koji su shvatili prijevaru, a najviše je onih koji su svjesni kako klub mora doživjeti put Rijeke i Osijeka ako želi krupnim koracima naprijed.”

O treneru Hajduka

“Po onome što sam vidio do sada, ne može ništa. Utakmica se može i slučajno dobiti, no to ništa ne mijenja na stvari jer Gojun i njegova ekipa u kojoj je i Oreščanin sasvim su kompromitirali ‘školu baluna’ i toplo im savjetujem, bez imalo zle namjere, da pomognu Hajduku svojim što ranijim povratkom u Dinamo”.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Objavljene snimke kako hrvatska policija uz prijetnju oružjem vraća migrante u BiH

>>> 100 godina Jugoslavije: Iz pera Stjepana Đurekovića – kako je Jugoslavija pljačkala hrvatski narod?

>>> Dodik želi opet vojsku Republike Srpske, državu kojoj je na čelu nazvao monstrumom

Komentari

Komentari