Utorak, 11 kolovoza, 2020

STIER SASVIM OTVORENO: Problem je kada se rodu daje značenje protivno prirodi

Davor Ivo Stier, bivši ministar vanjskih poslova i jedan od onih iz konzervativne struje HDZ-a, uoči ovotjedne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a poslao je oštro pismo predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću, u kojem mu je spočitao inzistiranje na ratifikaciji Istanbulske konvencije.

“Stier danas govori jako kontra izraza rod, a u njegovu dokumentu iz 2014., poznatom kao ‘The Stier report’, taj izraz koristi 15 puta u kontekstu rodne jednakosti i rodnih uloga, koje sada osporava”, napomenuo je SDP-ovBojan Glavašević na Twitteru.

Stier je za tportal pojasnio zašto je prije zagovarao izraz ‘rod’, a sad govori protiv njega.

“U pismu kolegama u Predsjedništvu HDZ-a jasno sam naveo kako nije problem u tome što se spominje rod u nekom dokumentu, već kada mu se daje značenje koje je protivno prirodnom zakonu. Stoga ne stoji teza da su stajališta koja sam iznio kao europarlamentarac različita od onih koje sam naveo u pismu članovima Predsjedništva”, kazao je za tportal Stier i dodao:

“Pritom moram dodati da sam i kao europarlamentarac glasovao protiv amandmana koji su tražili ratifikaciju Istanbulske konvencije od strane država članica EU. Ti su podaci također javni pa ih možete provjeriti. Dakle, i kao europarlamentarac i sada kao saborski zastupnik imao sam isti stav. Dakako, poštujem kolege koji su imali suprotno mišljenje kao i pravo onih koji su u međuvremenu promijenili poziciju.”

Komentari

Komentari