Nedjelja, 5 srpnja, 2020

Škori koncert otkazan i u Našicama: Umjesto njega nastupa ‘Jeftini no-name bend Prljavo kazalište’

Pjevaču i predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori nedavno je otkazano nekoliko koncerata, redom u općinama i gradovima u kojima je na vlasti HDZ, prenosi Večernji list.

Mate Mijić, savjetnik u Škorinoj predsjedničkoj kampanji, na Twitteru je objavio plakat za koncert slavne zagrebačke grupe ističući kako je Grad Našice Škorin nastup otkazao zbog financijskih razloga, a umjesto njega će svirati, kako je ironično istaknuo, “jeftini no-name bend Prljavo kazalište”.

Pjevaču i predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori nedavno je otkazano nekoliko koncerata, redom u općinama i gradovima u kojima je na vlasti HDZ.

“Mislim da je jedan bio u Našicama, jedan u Rugvici, jedan koncert koji smo htjeli pokloniti gradu Imotskom jer su moji pokojni roditelji Imoćani. Doslovce pokloniti, bez troškova. Trebao je biti 1. kolovoza. Ove godine je 30 godina pjesme ‘Ne dirajte mi ravnicu’. To nam nije dopušteno napraviti. Dobro, Bože moj, to je stvar procjene svakog ponaosob, da procijeni treba li neki koncert održati ili ne”, rekao je Škoro.

Upada u oči frapantna sličnost u odgovorima HDZ-ovih (grado)načelnika oko razloga.

“Općina Rugvica niti jednom političaru dosad nije plaćala javni nastup pa tako neće ni Škori. Kao zabavljač je i dalje više nego dobrodošao. Ako se netko odluči baviti ovime čime se mi bavimo, mislim da nije u redu da mu se iz proračuna općina i gradova za to još plaća da bi imao svoj politički nastup “, ocijenio je, na primjer, saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica Mato Čičak te poručio da je stvar osobne savjesti kako će kombinirati umjetničke gaže i političke ambicije.

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić kazao je o tome:

”Miroslav Škoro je u naš i svoj grad dobrodošao, ali od njegovog tima očekujemo da takve stvari najavi unaprijed i na vrijeme te da poštuju proceduru. Na kraju, kako će tko kombinirati svoje umjetničke gaže i političke ambicije, stvar je svačije osobne savjesti. Grad Imotski u to se nije i neće se miješati”.

Iako HDZ-ovi načelnici nude slična objašnjenja za otkazivanje koncert, iz središnjice odbacuju navode. Iz HDZ-a kažu da nema nikakvog naputka vezanog za Škorine nastupe.

Komentari

Komentari