ISPRAVAK NETOČNE INFORMACIJE: ”Josip Broz Tito nikada nije postojao. To piše u dokumentu američke Centralne obavještajne agencije (CIA) s kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti.
Jedan od autora tog dokumenta George Peterson tvrdi da su građani nekadašnje SFRJ živjeli u zabludi i snu da ih predvodi čovjek koji je razlike i nepomirljivost među njima pretvorio u bratstvo i jedinstvo.”
Obavještajac po imenu George Peterson, ne postoji u CIA-inom indeksu deklasificiranih dokumenata.

KOREKCIJA: Autor knjige “Hoštapler” Miroslav Todorović na Prvoj televiziji je istog stava.

– Tvrdim činjenično da Tito nije postojao i da smo imali drugog čovjeka koji je vodio bivšu Jugoslaviju, a da to nije taj – rekao je.

Kaže da je desetljeće istraživao o Titu, da je obišao sve svjetske arhive i mjesta na kojima se kretao. Dodaje i da se nitko ne želi baviti DNK analizom i da bi ona pokazala tko je bio Tito.


Ovo nije nova informacija; predmetna knjiga u kojoj se tvrdi da je pravi Tito na ruskom frontu zamijenjen ubačenim agentom objavljena je još 2004. godine.

Priznajem.hr ograđuje se od članka objavljenog na portalu hercegovackiportal.com a kojega smo prenijeli u izvornom obliku. Zahvaljujemo se portalu Faktograf.hr koji je u ime facebooka utvrdio da se radi o lažnoj vijesti OVDJE a koju smo mi u dobroj vjeri pogrešno objavili kao točnom. Članak pod naslovom ”SKINUTA OZNAKA TAJNOSTI: CIA šokirala svijet, Josip Broz Tito nikada nije postojao!?” preimenovali smo u ”ISPRAVAK VIJESTI: CIA nije objavila dokument koji dokazuje da Tito nije postojao”
Ovom prilikom priznajemo pogrešku te se ispričavamo svim našim čitateljima. Obvezujemo se poduzeti potrebne korake da se tako što više ne ponovi te se potruditi bolje provjeravati činjenice u člancima koje prenosimo te ćemo izbjegavati nepouzdane izvore informacija. 
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!