Srijeda, 15 srpnja, 2020

SESTRA POGINULOG HOSOVCA: ‘Samo gledam kako se na mom mrtvom bratu ubiru politički bodovi’

Vladimira Vukovića, heroja HOS-a, općina Podstrana pamti kao Vatu, zgodnog, vedrog mladića koji se bez razmišljanja priključio obrani napadnute zemlje. Na žalost, Vata je 12. studenog 1991. godine poginuo na Srđu u Dubrovniku, pa ga stanovnici Podstrane pamte i kao prvu žrtvu ove općine…

Odlučeno – Podstrana će dobiti ulicu i sportsku dvoranu s imenom Vladimira Vukovića!

Sjećanje na mladog HOS-ovca, vremenom se izrodilo u ideju o imenovanju jednih od ulica Vatinim imenom. Ovu inicijativu pokrenula je Udruga veterana 4. gardijske brigade pod kojom se HOS tada vodio, i to prije dugih pet godina. Tada se činilo kako nitko nema ništa protiv ideje da se jedna od podstranačkih ulica nazove Ulicom Vladimira Vukovića, a posebno jer je zahtjev 31. ožujka 2015. godine – odobren.

I ne samo to…

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Podstrana donesena je odluka ne samo o imenovanju ulice imenom poginulog heroja HOS-a. Zaključeno je i kako će se po pokojnom Vati nazvati i sportska dvorana trgovačko – sportskog centra “Petrićevo”.

Na ovu odluku najponosnija je bila Monika Vuković – Bolanca,Vatina sestra, no na šetnju ulicom koja će se nazvati po njezinom bratu – čeka već četiri godine:

“Imala sam 16 godina kada sam doživjela ono što nikome ne bih poželjela. Primila sam vijest da mi je brat poginuo od granate prilikom obrane Srđa. To je trenutak koji vam obilježi život i od kojeg se nikada u potpunosti ne oporavite”, prisjetila se za naš portal sestra ubijenog Vladimira Vukovića – Vate.

Nakon četiri godine – ništa od ulice s imenom heroja HOS-a

Ispričala nam je kako je bila oduševljena inicijativom o ulici koja bi dobila imenu po njezinom bratu jer, smatra Monika, tako bi njegovo ime, kao prve žrtve Domovinskog rata u ovoj općini, ostalo vječno zapisano u Podstrani. Oduševljenje je bilo još veće kada je Općina prihvatila taj prijedlog, no na ploču s Vatinim imenom još uvijek se čeka:

“Ne želim upirati prstom u načelnike, donačelnike i ostale općinske djelatnike koji su na bilo koji način zaduženi za realizaciju ovoga projekta. No, smatram nedopustivim da se ime mog brata koristi prilikom lokalnih izbora kada su svima puna usta Vatine koji se koristi samo za ubiranje političkih bodova”, kazala je Vuković – Bolanca za Dnevno i dodala:

“U njegovo ime se organiziraju turniri, svi se fotografiraju i promoviraju, a čim sve prođe – Vata se ne spominje kao niti ulica s njegovim imenom. Smatram to sramotnim”, zaključuje naša sugovornica koja na upit smatra li da se sa pločom oklijeva zato što joj je brat bio u HOS-u, odgovara:

“Ne znam… Ja nisam stranačka osoba, a nisam ni u jednoj stranci i sve što očekujem jest da oni koji imaju korist od moga brata, konačno ispune svoje obećanje”.

Autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> 7 znakova da vas posjećuje vaš anđeo čuvar – obratite pažnju!
>>> SRBI IMAJU KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA!? Nećete vjerovati koga Pupovac gura u utrku za Pantovčak
>>> Njemačka šokirana: Maloljetna banda imigranata starosti 12 – 14 godina silovala djevojku
>>> ŠOK ZA VUKOVARACE: Ustavni sud naložio PONOVNO uvođenje ćirilice!?
Komentari

Komentari