Petak, 3 srpnja, 2020

Sedam nevjerojatnih stvari koje će vam se dogoditi ako jedete dvije banane dnevno

Istraživanja su pokazala kako su samo dvije banane dovoljne da vam znatno poboljšaju stanje organizma te učine da se osjećate bolje i zdravije.

Vjerovali ili ne, banane imaju mnogo zdravstvenih koristi koje vam mogu poboljšati život. Vaša svakodnevna prehrana mora sadržavati neko voće, a ako već možete birati, naš savjet su banane. Ovo slatko tropsko voće ima odličan okus, nije skupo i u malim količinama vam može pružiti mnogo toga.

Jedna studija je otkrila da dvije banane mogu vas opskrbiti s dovoljno energije, za čak 90 minuta napornog vježbanja. To je razlog zašto su banane omiljeno voće brojnih sportaša.

Jeste li znali da u odnosu na jabuku, banana sadrži: tri puta više fosfora, dvostruko više ugljikohidrata, pet puta više vitamina A i željeza, četiri puta više proteina, dva puta više ostalih vitamina i minerala.

Ako budete jeli dvije banane svaki dan, primijetit ćete sljedeće:

Krvni tlak će vam se normalizirati

Banane su odlične za smanjivanje krvnog tlaka jer u jednoj banani ima oko 420 mg kalija.

Višak kilograma nestaje

Banane smanjuju apetit i potiču organizam na mršavljenje, pa ako držite bilo kakvu dijetu, dobro je da u svoju prehranu ubacite i dvije banane na dnevnoj razini. U tom smislu bit će korisna Jutarnja banana dijeta.

Smanjuje se rizik od anemije

Anemija može dovesti do slabokrvnosti, umora i zadihanosti. Banane sadrže veliki postotak željeza koji povećavaju razinu hemoglobina u vašem organizmu, pa se na taj način kisik bolje distribuira kroz vaše tijelo.

Poboljšava se probava

Vjerojatno ste sto puta čuli kada vam netko kaže “pojedi bananu ako te boli trbuh”. To je točno, jer banane zaista poboljšavaju probavu i digestiju.

Žgaravica

Banane sadrže antacid koji vam može pomoći kod problema sa žgaravicom. Dovoljna je samo jedna banana da smiri simptome žgaravice!

Smanjuje razinu stresa

Istraživanja su pokazala da banane pozitivno utječu na raspoloženje. One sadrže triptofan, koji tjera mozak da luči serotonin, koji se još naziva i hormonom sreće.

Vaš organizam će imati više energije

Kalij u bananama štiti vaše mišiće od grčeva i daje im snagu, pa ćete zbog banana imati više snage i energije.

Izvor novi zivot.net


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ŠKORI JE DOSTA! NARODE, EVO KAKO SU VAS PREVARILI: Ovo su vam prešutjeli, zato Hrvatska gori!
>>> VUČIĆ LJUT NA AMERIČKE GENERALE: ”Zašto ste Hrvatima prodali Kiowe!?”
>>> MEDIJI SU VAM PREŠUTJELI: Hrvatska policija u panici, POSTAVILI OGRADU NA GRANICU krenulo 100.000 ljudi
>>> Nitko nije mogao vjerovati što je domaćica gostima u ‘Večeri za 5’ poslužila
Komentari

Komentari