Srijeda, 15 srpnja, 2020

SDSS oštro napao Vukovarskog gradonačlenika Penavu: ”A što je sa likvidaciju srpskih civila?” 

U povodu najave vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave da će se u Vukovaru održati miran prosvjed kao izraz nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju ratnih zločina i rješevanju pitanja nestalih iz Domovinskog rata, iz SDSS-a Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara priopćili su kako takva pitanja treba prepustiti mjerodavnim institucijama, a ne rješavati ih na ulici.

“Od nesretnih ratnih događanja prošlo je više od 27 godina i vraćanje na ratnu retoriku dodatno će unazaditi međunacionalne odnose. Želimo vjerovati da je gradonačelnik mislio na sve žrtve koje su stradale u Vukovaru, da je mislio kako se sudbina svake žrtve treba rasvijetliti bez obzira na nacionalnost, a počinitelji, bez obzira na to kojem narodu pripadaju, odgovarajuće sankcionirati”, navodi SDSS u priopćenju za javnost te dodaje kako je “u ljeto 1991. u Vukovaru nestalo 50-ak Srba, koji su ubijeni ili na drugi način skončali”.

“Želimo da mislimo da je naš gradonačelnik mislio i na ove ljude i njihove obitelji”, poručuju iz SDSS-a.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Milaković Penavi: Zašto nije spomenuo likvidaciju srpskih civila 

Oglasio se i zamjenik vukovarskoga gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Milaković, koji Ivanu Penavi zamjera što “nabrajajući zločine nije nigdje spomenuo likvidacije više desetaka srpskih civila odvedenih s radnih mjesta i iz njihovih domova, likvidiranih od hrvatskih snaga prije nego što su u Vukovaru počeli ozbiljniji sukobi, a koji do danas nisu sankcionirani”.

“I Srbi u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj žele funkcioniranje pravne države”, poručio je Milaković.

Ocijenio je da je gradonačelnik Penava optužio državne institucije za “nedovršeni posao kažnjavanja Srba” te najavio prosvjed kako bi se na njih izveo pritisak da “po kratkom postupku obave taj posao, inače im se ne piše dobro”. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> PREDSJEDNICA STALA NA STRANU PENAVE: Nedopustivo je da počinitelji ratnih zločina slobodno šeću ulicama Vukovara

>>> HDZ SI PUCA U KOLJENO: Horvat stao uz SDSS i napao Penavu ”on nije dio politike HDZa”

>>> PREDSJEDNICA REAGIRALA NA VUČIĆEVE VELIKOSRPSKE KOMENTARE: Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora i vijorit će se ubuduće

Komentari

Komentari