Subota, 4 srpnja, 2020

REAGIRALA RUŽA TOMAŠIĆ: Otkrila tko je kriv za zabranu mise na Bleiburgu

RUŽA TOMAŠIĆ poslala je otvoreno pismu austrijskom biskupu koji je zabranio misu na Bleiburgu. Kaže kako je takva odluka skandalozna i šokantna. Pročitajte njeno pismo u cijelosti:

“Odluka austrijske biskupije Gurk-Klagenfurt o zabrani održavanja svete mise na Bleiburškom polju na ovogodišnjoj komemoraciji skandalozan je i šokantan čin vrijedan svake osude.

Tvrdnja austrijske biskupije o tome kako je misa na Bleiburškom polju dio političko-nacionalnog rituala koji služi selektivnom tumačenju i percepciji povijesti može se jasno protumačiti kao čisti politički čin koji svoj izvor ima u utjecaju agresivnih i beskrupuloznih lijevih lobija na sami vrh crkvene hijerarhije austrijske katoličke crkve.

Činom bespogovornog prihvaćanja ovakve vrste indoktrinacije ponavljanjem višedesetljetnih floskula zaostalih iz nekih bivših režima crkva na otužan način gubi svoju primarnu funkciju duhovne voditeljice i mjesta najuzvišenije molitve i utjehe onima koji su u brutalnom bleiburškom pokolju izgubili svoje najmilije. Ono najtužnije u ovome činu jeste i ono najkontroverznije budući da je riječ o odluci jedne duhovne institucije, a to je oduzimanje prava na spokojan i dostojanstven počinak nevinim žrtvama ovog nezapamćenog pokolja u novijoj europskoj povijesti.

S poštovanjem,

R. Tomašić”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Oduzimat će vam aute, prijavljivati vas Centru za socijalnu skrb: Ako ste vozač ovo morate znati
>>> OTPUŠTENE SVE KOČNICE, NEMA VIŠE DIPLOMACIJE: Vučić poručio kosovskim vlastima: A sada sikter, bando iz Prištine!
>>> UMRLA NAJLJEPŠA TINEJDŽERICA SVIJETA! Svijet šokirano gleda njezinu posljednju fotografiju
>>> NEVJEROJATNO, HBK PROSVJEDUJE: Zabranjene sve misa na Bleiburškom polju
Komentari

Komentari