Srijeda, 19 veljače, 2020

RADIKALNA SEKTA STOJI IZA RAZDORA U ŽIVOM ZIDU? ”Kad sam vidio da se radi o najistaknutijim članovima to me je posebno šokiralo”

Denis Šešelj javnosti je godinama bio poznat kao politički aktivist iz doline Neretve, zakleti pravaš i član HSP-a još od 1992. godine a danas istaknuti član Živog Zida. Za sebe kaže da je kršćanin, Hrvat, domoljub, demokrat, starčevićanski liberal, stvarni antifašist te antikomunist.

Njegov komentar o stanju u Živom Zidu prenosimo u cijelosti:

”Da sam znao a to su mi lagali mada poštujem vjerske slobode, nije mi drago sektaštvo nikad ne bi ušao u Živi zid! Naime, dio Živozidaša koji su napustili Živi zid pripadnici su poznate sekte Hare Krišna! Znao sam da ih ima al nisam znao količinu te njihove položaje al kad sam vidio da se radi o najistaknutijim članovima to me je posebno šokiralo! Ta sekta je pozvala sve svoje pripadnike da se prestroje prema ovima s kojima se obračunalo temeljem jednog jedinog SMS a “ja želim u EP”! Državnički potez Predsjednika Sinčića medijski je prikazan kao “papucarenje” mada je ustvari izvrsan potez koji je stranci dao novu priliku! Pretpostavljam da će glavni svećenik koji je organizirao podjele pozvati svoje slijednike u neki hram te ga u konačnici užgati nakon niza orgijanja! Oprosti mi Bože šta bogohulim ali i kod mene je proradila ta ljudska karakteristika koju zovemo gnjev! U konačnici mogu reci da je Živi zid vraćen narodu a oduzet sekti! Aleluja”

Hare Krišna је popularno ime za ISKCON, Međunarodno društvo za svjesnost Krišne ili Boga.

U Hrvatskoj djeluje više od 20 godina. Od 2003. je registriran ISKCON je zapadni ogranak Gaudiya-Vaišnavizam, oblika Vaišnavizma utemeljenog prije 500 godina u Zapadnom Bengalu od Sri Caitanye, velikog reformatora hinduizma.

Vaišnavizam je zasnovan na devocijskom obožavanju (bhakti) Krišne (na sanskritu “Sveprivlačan”) ili Višnua (na sanskritu “Sveprožimajući”). Poziva se na neprekinuto učeničko nasljeđe koje vodi preko samospoznatih mudraca (rishija) sve do samog Krišne. Međutim samo učenje ISKCON-a se temelji na učenjima cijelog niza gurua čiji je posljednji izdanak bio Šrila Prabhupada. On je na zapad prenio učenje svoje škole Vaišnavizma koja predstavlja predano služenje Boga i razvijanje ljubavi prema Bogu. Njegovo naučavanje pronijelo se po cijelome svijetu i približilo vedske spise širokim masama. Vaišnavizam, koji je bio gurnut u drugi plan, ponovno je oživio u dvadesetom stoljeću.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SEZONSKI RADNICI IZ SRBIJE ‘OKUPIRALI’ HRVATSKU: ‘Hrvati ne žele, pa radimo mi. Za četiri mjeseca na Hvaru zaradim oko 7000 eura’
>>> Pogledajte što je policiji rekao vozač kamiona osumnjičen za tragediju kod Novske, njegov odvjetnik najavio žalbu na odluku o pritvoru
>>> (VIDEO): Je li ovo moguće? General Hrvatske vojske s Niškim specijalcima pozdravlja “Za otadžbinu!”
>>> JE LI MOGAO BITI LOŠ RATNIK? Bio je Irac, SAS-ovac i HOS-ovac. Preživio je Vijetnam, ali ne i hrvatsku bojišnicu
Komentari

Komentari