Nedjelja, 29 ožujka, 2020

Pupovac za srbijanske Novosti tvrdi: ‘Prikupljali su potpise ispred crkava i vukli ljude za rukav da potpišu protiv Pupovca’

“Već petnaest dana sam neprestano meta verbalnih napada na javnim mjestima. To je izravna posljedica kampanje za referendum o izmjenama izbornog zakona, kojima se traži smanjenje broja i prava zastupnika manjina u Hrvatskom saboru. Kad su ispred crkava skupljali potpise vukli su ljude za rukav i govorili: ‘Potpišite protiv Pupovca’, ‘Idemo se riješiti Pupovca’. Tu poruku su poslali i kad su predavali te potpise. Sve to je dovelo do intenzivne verbalne agresije i netolerancije prema meni”, ustvrdio je za srbijanske “Novosti” čelnik SDSS-a, saborski zastupnik Milorad Pupovac, koji navodno ne želi konkretnije govoriti o neprilikama s kojima se suočava, ali dodaje da su o svemu tome predstavnici drugih nacionalnih manjina obavijestili vlasti.

Razgovor prenosimo u cijelosti:

* Što se događa s tim prikupljenim potpisima?

– Oni su sada u Vladi na provjeri ispravnosti. Ako ih bude dovoljno, Sabor će odlučivati jesu li pitanja u skladu s Ustavom, zatražiti od Ustavnog suda mišljenje o tome i na kraju odlučiti hoće li biti referenduma. Međutim, što se tiče odnosa prema manjinama, šteta je već učinjena u kampanji rasplamsavanjem negativnih stavova i emocija.

* Hoće li Zagreb raspisati taj referendum?

– Svakome odgovornom u državi bi moralo biti jasno koje on posljedice može imati. Prihvaćanje zahtjeva bi bio udarac koji bi za manjine značio korak ka obespravljivanju i pogodovao bi desničarskim i proustaškim krugovima. Mislim da velika većina u Saboru i Vladi nije za taj referendum, pa se nadam da ta inicijativa neće proći.

* NA komemoraciji žrtvama ustaškog logora Jadovno-Gospić-Pag ukazali ste da ne dolaze ljudi iz političkog života…

– Vlast je bila prisutna na nivou državnog tajnika. Kao što obnavljamo taj spomenik, nastojimo obnoviti i društvenu svijest o tome što se dogodilo. O tom mjestu se ne uči u školama i tu ne dolaze oni koji bi trebali poslati jasnu poruku osude ustaškog režima, ustvrdio je i zaključio Pupovac za srbijanske “Novosti”.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> KONAČNO JE UHIĆEN: Policija uhitila četnika zbog zločina nad civilima 93′

>>> Riječi islandskog izbornika nakon poraza od Hrvatske snažno će odjeknuti u cijelom svijetu!

>>> Američki veleposlanik nakon šest mjeseci mandata poručio kako SAD vraća fokus na Hrvatsku

>>> Kusturica o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji: ‘Imaju bolje igrače nego Srbija, ali oni slave s Thompsonovim pjesmama’

Komentari

Komentari