Utorak, 25 veljače, 2020

PROGON HRVATA NA FACEBOOKU: Brišu i blokiraju profile ne samo zbog slike Praljka već i statusa

Viši znanstveni suradnik na Hrvatskom institutu za povijest Ivo Lučić napisao je na Facebooku da mu je izbrisan status o Slobodanu Praljku za koji kaže da ga je “lajkalo” blizu 3000 ljudi.

“Tek što sam pomislio da nešto nije u redu vidim izbrisalo mi status o Praljku koji je “lajkalo” blizu 3.000 ljudi. Da mogu već sutra bi upriličili javno spaljivanje Večernjeg lista. Davno je jedan njihov drug i istomišljenik vikao “Zaustavite Rojters (Reuters)”. Nervozni su, uplašeni, razočarani…Praljak im je jednim potezom uništio 20 godina rada. Svjedoci smo fascinantnog događaja kada je jedan plamičak ljudskog dostojanstva razbio dvadesetogodišnji mrak laži i podlosti”, napisao je Lučić u statusu u kojem je podijelio svoj članak iz Večernjeg lista s naslovom “Suci će do smrti pitati – što ako smo osudili nevinog čovjeka”.

Na njegov status se javila i Lidija Paris koja je napisala da su je blokirali zbog teksta o Praljku na portalu Poskok.info. Vedran Petrović je na istom statusu potvrdio da su mu izbrisali status na Facebooku i na 24 sata blokirali profil.  “Sad mi javljaju trećina mojih prijatelja na Faceu je isto blokirana ili je bila”, dodaje Petrović, a na status se javilo još nekoliko komentatora koji su isto “blokirani” zbog statusa o Praljku.

Tek što sam pomislio da nešto nije u redu vidim izbrisalo mi status o Praljku koji je "lajkalo" blizu 3.000 ljudi. Da…

Posted by Ivo Lučić on 3. prosinca 2017

Komentari

Komentari