Utorak, 31 ožujka, 2020

Profesorica iz Vukovara “pokopala” prijedlog bivšeg ministra Veljka Ostojića

– Zašto netko, učiteljica iz Slavonije, ne bi subotom, nedjeljom, vikendom, preko sezone mogla raditi u nekoj hotelskoj kući, a da pritom porezi budu mali, riječi su Ostojića.

Veljko Ostojić, bivši ministar turizma u Vladi RH premijera Zorana Milanovića, izazvao je veliku buru među građanima sa svojom izjavom u emisiji HRT-a Otvoreno.

– Zašto netko, učiteljica iz Slavonije, ne bi subotom, nedjeljom, vikendom, preko sezone mogla raditi u nekoj hotelskoj kući, a da pritom porezi budu mali, riječi su Ostojića koji je, podsjećamo, radi afere sa zemljištem morao ponuditi ostavku.

Ubrzo su se počeli redati brojni komentari građana iz cijele Hrvatske koji su osudili ovakav istup Ostojića. Ipak, jedan od najzanimljivijih komentara je onaj vukovarske profesorice hrvatskog jezika Lilijane Radobuljac inače nekadašnje gradske vijećnice iz redova SDP-a u Vukovar. Ovo je njen komentar objavljen na Facebooku.

Bivši ministre turizma, Ostojiću! Nadam se da ćete zauvijek ostati bivši. Jer, i vi, kao većina koja ne želi znati, mislite da učiteljice imaju 3 mjeseca godišnjeg odmora. Nemamo, nepoštovani. NEMAMO. Na godišnji odmor idem oko 15.7., a vraćam se 20.8. I tada bih trebala, što?

Čujem da imate raskošnu vilu Vista od 250 četvornih metara, s bazenom od 60 kvadrata u istarskom mjestu Zamask. A ja bih, kao profesorica hrvatskoga jezika kod vas bila čistačica bazena ili skupljačica borovih iglica? Kako vas nije sramota?

Umjesto da se borite da učitelji i nastavnici budu dostojanstveno plaćeni pa da za tih mjesec dana godišnjeg odmora (kao i svi zaposleni u RH) dođu na more, potroše i odmore…vi navijate da slavonske učiteljice, mrtve od reformi i kraja godine (kao i sve u RH) dođu raditi za vas?

Kada vas Slavonija toliko peče, imam i ja prijedlog – uskoro će metlice, kukuruz, vršidba… Zaposlit ćemo vas u silosu, tako mudrog, na +45, pa dajte tu vašu (ne mogu ni veliko slovo V napisati) mudrost podijelite ovdje, s nama.

Zaboravili ste gladnu Istru poslije II.svjetskog rata. Zaboravili ste Slavoniju koja je hranila. Sve mogu oprostiti, ali ponižavanje NE. Učitelje nećete, ha? Ništa spolna ravnopravnost? Sram vas bilo, još jednom.

Srećom je Istra puna divnih ljudi. Vi niste ni Istra ni dobar čovjek. I onaj tko vam je dao priliku da progovorite – sram ga bilo. Dno. Ne stavljajte Slavoniju u usta, svi kojima draga nije. Mi možemo sve. I rat, i granicu, i izbjeglice, i poplave. Sve možemo. Ali, ponižavati nas nećete! P. S. Tko hoće i može, ići će raditi. Ali, ne na tvoj i takav prijedlog. Jer, učiteljica iz Karlovca nije dobra, ha?


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MILANOVIĆ OKUPLJA EKIPU ZA PREDSJEDNIČKE IZBORE! U tajnosti se sastao i s najutjecajnijim HDZ-ovcem
>>> Niko Kovač pred otkazom?! Prvi čovjek Bayerna jasno rekao da u subotu za njega nema druge opcije
>>> Srbi brutalno ‘otpilili’ mladog hrvatskog nogometaša koji im se javno nudio: Niti smo ga zvali, niti nam treba…
>>> 4000 TISUĆE MIGRANATA KREĆE: Preko Mostara i Čapljine idu do Neuma, pa do granice s Hrvatskom
Komentari

Komentari