Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

PROFESORICA DJECI NA IZLETU PUŠTALA ‘JUGOSLAVIJO’! Vozač busa, branitelj: ‘Rekla je da tu himnu posvećuje meni’

Roditelji koji su se potužili portalu Likaplus na  ponašanje prof Lidije Kovač, supruge načelnika Općine Plitvička Jezera, radi onoga što se događalo na višednevnom izletu osmaša učenika Oš dr. Franje Tuđmana, ljuti su i razočarani.

Oni, naime, svjedoče kako je u autobusu prof TZK-a u Oš dr Franje Tuđmana i Oš Plitvička jezera puštala učenicima preko razglasa u autobusu pjesmu “Od Vardara pa do Triglava” poznatu i kao pjesma “Jugoslavijo “. Ova pjesma je bila popularna 80-tih godina i smatrana je neformalnom himnom Jugoslavije.

“Ne sjećam se što sam puštala”

Na upit ovog portala, što se uistinu događalo u autobusu tijekom izleta, prof.Lidija Kovač odgovorila je ovako:

“Na svakom izletu u busu se sluša što kome padne na pamet od kojih 90 % nisam čula. Od Thompsona do cajki koje se pjevaju svaki vikend u Korenici. Što sam ja puštala ne sjećam se, gotovo uvijek ono što traže djeca. Dotična pjesma se pojavila kad su ukucane 80-te i nije ni odsvirala do kraja. Nisam ljubitelj Jugoslavije jer mi je ubila oca, ali mi ne pada na pamet da vodim računa o tome što tko sluša. Nek ministarstvo da cd svakom voditelju ekskurzije pa nek se sluša Zeko i potočić cijelim putem.”

Na pitanje je li istina da je upravo ona na mikrofonu najavila pjesmu “Od Vardara pa do Triglava”  i puštala je na razglas-mikrofon preko vlastitog mobitela, kazala je:

“Rekla sam što sam imala. Srpska djeca pjevaju Thompsona, hrvatska cajke. Tko hoće nek se bori protiv toga, ja nemam nam

Vozač: Pustila je tu pjesmu preko svog mobitela

No, da u svojim odgovorima nije bila sasvim iskrena, posvjedočio je vozač autobusa V.M., kojeg je sve ovo posebno uzrujalo jer je bio hrvatski branitelj:

“Prvo su unijeli u autobus neki razglas-kutiju, koja je tako treštala puštajući neprimjerene pjesme, da sam se bojao da će puknuti stakla na autobusima. Kada im je “crkla” ta razglasna kutija , tada je prof Lidija Kovač puštala preko mikrofona i razglasa autobusa pjesme koje je birala sa svojeg mobitela.

Tako je pustila preko razglasa i kako je ona rekla “himnu Jugoslavije” i rekla da tu pjesmu posvećuje vozaču i prof Radmili Stojanović. Ja sam je samo onako pogledao i mislim da joj je bilo jasno što mislim o njezinu ponašanju. Puštati pjesmu učenicima”Jugoslavijo” i to nakon 28 godina od krvavog rata i raspada Jugoslavije nisam doživio nikada, a pogotovo od nekoga tko bi trebao učiti djecu i odgajati”, rekao je vidno razočaran vozač autobusa V.M.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Dobio milijun i pol kuna na lutriji, ali do njih ne može doći
>>> Bez muke: Genijalni trik kako oguliti češnjak za par sekundi
>>> BAČIĆ IZJEDNAČIO SUTJESKU I BLEIBURG: Kao što odlazak u Bleiburg nije veličanje NDH, tako ni odlazak na Sutjesku nije veličanje komunističke Jugoslavije
>>> Dali je dolazak izaslanika Vlade na Sutjecku veličanje SFRJ ?
Komentari

Komentari