FAH

PREMINULA DJEVOJČICA (2,5) KOJU SU U KLAIĆEVU DOVEZLI S TEŠKIM OZLJEDAMA;

Podijeli

Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb stiglo je priopćenje u nedjelju popodne

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške, koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, preminula je od zadobivenih ozljeda. Liječnici su se danima borili za njezin život, ali nesretno dijete izgubilo je bitku. Bila je kritično od trenutka kad su je dovezlii.

Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb u nedjelju popodne stiglo je priopćenje:

“S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvjestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerma i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu  proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru.”

Preteške ozljede

Podsjetimo, dvoipolgodišnja djevojčica iz okolice Nove Gradiške imala je teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja. Osim toga, djetetu je tijelo bilo puno modrica različite starosti.

Ozljede su bile toliko teške da su izgledi preživljavanja bili minimalni.

Majka ju udarala šakama po glavi i tijelu

Roditelji djevojčice,  27-godišnji otac i 24-godišnja majka jučer su uhićeni su te je protiv njih podignuta kaznena prijava. Majci se  na teret stavlja pet kaznenih djela, a ocu četiri, a u javnost su procurili jezivi detalji na što se sve ta kaznena djela odnose te kako djevojčica koja se borila za život u Klaićevoj nije jedina njihova žrtva.

Istražitelji su utvrdili kako su roditelji od 1. listopada 2020. pa sve do 31. ožujka ove godine unutar kuće u kojoj žive počinili kaznena djela zanemarivanja i zloporabe djetetovih prava nad četvero djece – jednim dečkićem i tri djevojčice. Osim sustavnog zlostavljanja i zanemarivanja, doznaje se da je majka ta koja se iživiljavala na djevojčici.

Kako doznaje 24sata, policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31. ožujka, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udarca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i drugdje po tijelu nakon čega je zapala u komatozno stanje.

Tijekom istrage policajci su utvrdili da je nesretna djevojčica od strane oboje roditelja bila fizički često zlostavljana kroz posljednjih pet mjeseci nanoseći joj pritom vidne hematome po tijelu. To potvrđuju i liječničke konstatacije da je djevojčica po dolasku u bolnicu na tijelu imala vidljive ozljede koje su svježijeg nastanka, ali i one koje su nastale ranije.

izbor: net.hr

Komentari

Najnovije