Ponedjeljak, 30 studenoga, 2020

Prava majka nikada neće učiniti OVO za svoje dijete: Zbog svog i njegovog zdravlja!

Dobro provjerite koje su to stvari – jer neke od njih sigurni smo, sustavno radite baš za svoje dijete. “A to nije ni ljubav ni briga to je vaša vlastita nedosljednost kojom djeci šaljete krivu poruku”, upozorila je mama koja je nakon dužeg razmatranja sastavila ovaj popis. I drži ga se isključivo zbog dobrobiti svoje djece, a i svoje također. Jer, kako kaže, na nama roditeljima težak je zadatak napraviti najbolje u interesu svoje djece, a to jako često zahtijeva čvrstu ruku i odlučno “ne”. Nešto što mnogim roditeljima zapravo ne polazi za rukom jer uvijek i stalno žele napraviti baš to “više” za svoje dijete.

Na nama roditeljima je da ih sada ovakve male postavimo na dobre noge – ne da sada imaju sve što počele već da jednoga dana budu toliko sposobni sami se pobrinuti da ispune svoje želje. Zato posao roditelja nije i ne smije biti ispunjavanje njihovih želja, a iako to možda zvuči grubu – to je realnost koju ipak moramo znati. I baš zato neke općenite (danas prilično svakodnevne) stvari ja nikada neću raditi za svoju djecu, prenosi index.hr

1. Kuhati dva jela jer dijete nešto ne voli

Neće ni zavoljeti ako ne proba.

2. Popustiti jer cvile 

Previše puta djeca namjerno cendraju i cvile samo da nešto dobiju. Dajte im to prvi put i sljedeći će put cviljeti još glasnije – jer sada točno znaju da taj trik pali.

3. Raditi zadaću umjesto njih 

Možda bi bilo brže da se roditelji češće zadube u dječju zadaću, ali gdje je tu učinak? Gdje je tu njihovo znanje i njihova sposobnost? Uostalom, domaća zadaća je i smišljena da je djeca sama kod kuće prođu. To je dio NJIHOVOG školovanja.

4. Zamijeniti potrgane igračke novima 

Dom su trajale – trajale su. Kako će naučiti cijeniti stvari ako ćete im stalno kupovati nove?

5. Kupiti im sve što imaju i drugi 

Na cviljenje i zanovijetanje djece koja žele imati sve isto i novo što ima i njihov prijatelj/prijateljica jedinu lekciju koju im možete dati jest ova: Ja nisam mama tvoje prijateljice. To je rečenica koja je vjerojatno i vas kao male sustavno živcirala, ali u njom ima toliko proklete istine pa je se držite. jednom kada počnu zarađivati shvatit će i sami da je jednostavno nemoguće imati baš sve što požele, a do tada će vama uštedjeti gomile novca i živaca.

Djeca uzmu koliko im date i još malo više. To je poznato dječje pravilo, pa stoga vi kao roditelj morate znati dozirati. Posebno kada je riječ u vremenu koje će tratiti na glupe igrice na svojim mobitelima.

7. Neću se bacati u potragu za svim što su izgubili 

Djeca gube stvari – non stop, ali dijete će biti u stanju istu tu stvar i pronaći samo onda kada shvate da to nećete napraviti vi umjesto njih. Točka.

8. Čistiti njihove sobe i njihov krš 

9. Neću ih voziti u školu 

Osim ako baš jako kasne, mojom krivicom. Za sve ostalo imaju noge, neka se samostalno kretati i čim prije početi samostalno obavljati svoje zadatke.

10. Neću im kupovati markiranu odjeću 

Djeca bi se trebala bezbrižno igrati i prljati vani, a ne paziti na svoju skupocjenu odjeću. A mame bi trebale raditi da prehrane dijete, a ne samo da ga obuku.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ŠKORI JE DOSTA! NARODE, EVO KAKO SU VAS PREVARILI: Ovo su vam prešutjeli, zato Hrvatska gori!
>>> VUČIĆ LJUT NA AMERIČKE GENERALE: ”Zašto ste Hrvatima prodali Kiowe!?”
>>> MEDIJI SU VAM PREŠUTJELI: Hrvatska policija u panici, POSTAVILI OGRADU NA GRANICU krenulo 100.000 ljudi
>>> Nitko nije mogao vjerovati što je domaćica gostima u ‘Večeri za 5’ poslužila
Komentari

Komentari