Nedjelja, 16 veljače, 2020

POŽAR STIGAO 300 METARA DO KUĆA, NA TERENU KRSTIČEVIĆ S 80 VOJNIKA: ‘Trenutno branimo dva naselja’

Zračne i zemaljske vatrogasne snage i dalje se bore s vatrom koja im zadaje sve više problema, na terenu je 83 vatrogasaca, a situacija je tim gora jer se vatra razdvojila, kazao je navečer zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević.

“Sada imamo dva vatrena fronta, jedan ide prema Raslini, a drugi prema Zatonu tako da sad branimo oba naselja, a kakav ćemo uspjeh imati – vidjet ćemo”, rekao je Hini Milošević.

Dodao je i da je vatrena linija jako razvučena te da su zračne snage i vatrogasci koncentrirani na obranu objekata.

Do sada je, ističe,  opožareno više od 200 hektara, a za sada nema potrebe za evakuacijom građana, iako su upozoreni da se ponašaju savjesno i uklone iz dvorišta i oko kućazapaljive stvari.

Zbog vatre blokirana cesta Zaton – Raslina

U Raslinu, gdje je vatra stigla na tristotinjak metara od kuća, večeras je stigao i ministar obrane Damir Krstičevićjavlja portal ŠibenikIN.

Načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Šibenika, Danijel Mileta, kazao je da je cesta Zaton – Raslina uglavnom blokirana za promet jer je živa vatra s obje strane ceste.

“Cjelokupni požar ima oblik amebe, što znači da je nepravilan i ima nekoliko smjerova širenja. Tu su zračne snage, ali problem je što se spušta noć pa će se oni morati povući. Vatrogasci uspješno brane  Zaton, Raslinu i kuće. Upravo je dignuto i 80 vojnika koji će doći pomoći u gašenju. Jedino ne bi bilo dobro da okrene jak vjetra”, kazao je Mileta za ŠibenikIN.

Foto: FaH/Ilustracija

Komentari

Komentari