Utorak, 25 veljače, 2020

Poručili Pupovcu u njegovom rodnom selu: ‘Teror velikosrpskoga luđaka nad cijelom Hrvatskom posljedica je bolesne Plenkovićeve politike’

Na ulazu u Donje Ceranje, rodno selo predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, osvanuli su uvredljivi natpisi, piše Večernji list.

Na ploči na ulazu u selo netko je napisao ”Ubi Srbina” s ustaškim slovom ”U”, a fotografije je na Facebooku objavio je SDSS, kao dokaz srpske ugroženosti u Hrvatskoj. “– Nove prijetnje predsjedniku naše stranke Miloradu Pupovcu na ulazu i njegovu rodnom selu – objavili su na Facebooku. O tome jesu li autentične za sad se MUP nije izjasnio, no ploča je uklonjena.

Navodno je na jednom zidu postavljen i natpis ‘Milorade neka neka, ustaški te logor čeka’, a počinitelj je za sad nepoznat. Valja podsjetiti da je u zadnje vrijeme, pored stvarnih incidenata poput napada na navijače Zvezde od navijača Hajduka, bilo i lažnih optužbi za napade po nacionalnoj osnovi, poput onog u Rijeci.

Osim toga, postavljen je bio i plakat na kojem ga se naziva velikosrpskim luđakom i proziva da terorizira cijelu Hrvatsku. Brat Milorada Pupovca natpis je jučer vidio kada je vodio ovce s ispaše.

– Jučer oko 9, inače tu prođem, ne gledam, gledam da sklonim što prije ovce s asfalta. Idu noću, danju, prolaze, ne znamo tko bi to napravio – kazao nam je brat Milorada Pupovca. Dodaje kako ih dosad nitko nije provocirao ni maltretirao jer su srpska manjina u Hrvatskoj. – Ja sam to jučer vidio, a je li to bilo u subotu, nedjelju, ne znam – rekao je za Večernji list.

– Mene stvarno nitko ne dira, živim tu povremeno, inače sam u Rijeci. Meni ne smeta nitko, nemam problema što se tiče s nacionalne strane. Dobar sam sa svim mojim Hrvatima, znam ih puno, s njima sam svaki dan. No, ovo me baš iznenadilo. Ovo je sramota – rekao je Milan Čubrilo.

– Nisam vidio natpis, ali čuo sam. Pisalo je Ubi Srbina i bio je neki plakat. Građani srpske nacionalnosti nemaju inače problema ovdje. Nikad nas nitko nije gnjavio. Uvijek ima netko da će nešto tako uraditi, kao možda i oni u Srbiji, ne znam što da kažem. Ja problema nisam imao, govorim za sebe, za ljude koji su tu stalno, ne znam – rekao je Zoran koji je u posjeti majci u Donjim Ceranjima za Večernji list.

Komentari

Komentari